måndag 21 januari 2019

Resumé ....


Fem timmar och en kvart på jobbet och det har varit nånting att göra hela tiden.
Passerade mejerikylen på väg till kassan och om ni tittar noga skymtar ni en rödvitrandig tröja; den tillhör Joakim, han som är ny butiksledare.
Ni kan ju tänka er hur tungt det är att lyfta ner dom röda backarna .., dom ska stå staplade två och två och det är så oerhört tungt. Sommartid kan det vara fem, sex, sju såna staplar enbart med mjölk som ska lastas av!

Och så övriga varor på latstpallen till höger. Den ska också tömmas idag.
Ja, jysses vilket rent fysiskt tungt arbete det är att arbeta i en livsmedelsbutik.
På stormarknader, där har man oftast rullvagnar som man bara skjuter in, men så  mycket mjölk säljer vi inte och har inte heller utrymme för det.

Vad gjorde jag?
Jo, fyllde på cigaretter i båda kassorna, fyllde in morgontidningarna .., tog emot varubrev och rek, gjorde i ordning paket och expressbrev och sånt som skulle gå vid tvåtiden .., tog hand om tre lådor veckotidningar och lika många returer, registrerade returerna i datorn .., frontade i hyllorna intill kassan och så var det vanligt kassajobb förstås.
Många äldre kunder.
Så mycket vänlighet!


En av kunderna kände jag till mycket väl.
Hon brukade förr promenera nåt omåttligt nere vid havet, men nu är hennes man svårt sjuk och livet ter sig annorlunda. När jag såg hennes prydligt skrivna inköpslista frågade jag .., jodå, det gick bra.
Vilken egen handstil!
Den påminner, tycker jag, om handstilen hos lifelivingitnow på instagram.
Alltså Kerstin i Dalarna.

Nu hemma.
Fick mig med lönebeskedet för januari och tycker mig ana att det dragits på tok för lite skatt.
Mejlade butikens revisor och frågade .., aj, aj, jag vill absolut inte ha restskatt, då vet jag inte vad jag tar mig till!

3 kommentarer:

Rexxie sa...

Det där är ett problem när man får inkomster från olika ställen. Butiken drar ju skatt efter skattetabellen som om det var den enda inkomsten du har, och pensionsmyndigheten gör likadant, och då blir det för lågt.

Enklaste sättet att lösa det på är väl att du öppnar ett nytt konto där du sätter in typ 20% av det du får från butiken i lön så har du det till att betala kvarskatt. Du kan även be att butiken drar extra skatt, men jag är inte helt säker på att de är så pigga på att göra det.

WalkaboutSweden sa...

Ja det ska bli "intressant" att se hur mycket restskatt Tony får nu när han har gått i pension.
Det måste väl bli en hel del tänker jag...

Dels att de drar för lite skatt hos alla pensionsutbetalare,
Dels fastighetsskatten,
Dels att tv-avgiften nu skall hamna på skattsedeln istället
(eller blir det först nästa år kanske?)

På min pension lägger jag extra skatt för att slippa restskatt - det är ju sååå tråkigt att få.

Elisabet. sa...

Rexxie och Walkaboutsweden: det är ju en evig tur att jag inte började ta ut pensionen förrän i september, det är bara fyra månader det handklar om, så det kan ju inte bli några astronomiska summor, men trist ändå.
Nu har jag sagt till på jobbet att dom får dra rejält, hellre det än att få restskatt. Det var inga problem alls, sa vår revisor som sköter lönerna.