söndag 24 mars 2019

Lördagkväll i .., uterummet.


Nej, det här är inte uterummet, men mobilen fick ligga och vila igårkväll, så det får bli den här i stället. Det var Sonja och hennes son - alltså pv:s fem år yngre kusin - Mats som var här och ååå, så underbart trivsamt det var!
Allt blev lyckat!

I närapå fyra timmar satt vi bland tända ljus och en värmefläkt i det där så innerligt älskade uterummet och det blev prat om allt möjligt. Om vad vi tycker om våra yrkesval och hur det kom sig att en blev lärare, en annan ekonom (efter att först ha utbildat sig till fritidspedagog), en sjuksköterska och en kasssörska. Vi pratade också om våra bästa grenar, eller jag frågade efter såna och någon sa, efter visst funderande, "jag tror att jag är en bra pedagog".

Vi pratade också om hur vi trivs med tillvaron just nu .., vem som bestämmer/bestämde i ett förhållande (om nu någon gör just det) om personliga egenskaper .., om släktskapets betydelse - eller inte - ja, jag tyckte på nåt vis att vi kom varandra nära.
Det kändes som om vi öppnade dörrar.
Inte helt, kanske, men dom ställdes i alla fall rejält på glänt.


När Sonja och Mats tackat för sig, slog jag mig ned i vardagsrummet och tog mig en promenad på Instagram. Jag hade tidigare på dagen (då på Facebook) sett ett inlägg som gällde Josefine Nilsson, sångerskan i Ainbusk Singers och jag förstod ingenting. Nu begrep jag!
Och jag tittade in på #dramaten och trodde inte mina ögon!
Nej, jag har inte sett dokumentären, men ska göra det.

Hundratals som kommenterat var upprörda över att kvällstidningarna inte skrivit nånting dagsfärskt om Örjan Ramberg, men det kan man ju förstå att nu är dom försiktiga .., vis av vad som hände Benny Fredriksson (Stadsteaterns chef) .., jag undrar jag hur diskussionens vågor har böljat fram och åter på olika redaktioner runt om i vårt land .., hur mycket vågar man skriva?

Nu är det söndagförmiddag.
Solen strålar .., från där jag sitter ser jag människor som är ute och promenerar .., jag ska räfsa i slänten och kanske ska vi elda upp allt ris från trädfällningen tidigare i vintras.
Pv kämpar med DN:s lördagskryss. Tidningen fick ligga oläst då vi hade gäster, men nu har vi tagit oss an den. Fem minuter vardera.

Lite senare: nej, vi har kört fast!
Långordet på vänstersidan är bara klart till två tredjedelar och om någon vet vad som fattas, får ni inte säga det.

Nu säger pv att vi ska elda!



Lägger in den här .., det var den här sången som Mats, pv:s kusin, kunde utantill.
Han sjunger också i kör.

4 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Nä - jag ska inte säga något!

Elisabet. sa...

Bert Bodin: :)

Bert Bodin sa...

Men om du vill veta, så står jag till tjänst. Det var lite långsökt, tycker jag.

Elisabet. sa...

Bert Bodin: det var Sokrates hustru som ställde till det för oss. Det där X:et ..., jaha, ja, ordnade det sig! Men nu är det klart. Vi har eldat nere vid vägen och jag tog DN i mitt knä och så klickade det till.