lördag 30 mars 2019

Nästan så man svimmar ...

När man har sån värk att man känner att vargarna kommer och sliter en i stycken ....

En bra dag, det här.
Ganska fint väder .., pv har fyllt på med jord i växthuset och räfsat och fått bort all bråte vid dom tre kompostbehållarna och jag har föreslagit en slags sarg, eller mer som nåt slags insynsskydd runt om dem. Vi får väl se vad det blir av det hela.

Och Sigge har legat på jorden i växthuset och gottat sig .., harry har som vanligt suttit uppe vid slänten mot vägen och spanat på alla som gått förbi. Om ingen pratar med honom, utan bara passerar, bryr han sig inte. Göran och Gun vittnade om att Harry kunde sitta två meter ifrån dem, men sa dom inget, då satt han kvar och det fast han var så förtjust i särskilt Göran.

Bilden, vad menar jag med den?
Jo, det ska jag berätta.

Under säkert tio, femton års tid, får jag ibland hysteriskt ont på höger sida i buken.
Det blir som födslovärkar nästan .., ibland kan jag liksom få dem på plats, men det har hänt att det bara accelererat och blivit värre och värre. På segelbåten när jag spände mig för att inte dråsa i sittbrunnen .., när Charlotte Kalla vann OS-guld och i bilen på väg hem från stan. Det var den gången jag fick så ont så jag nästan tuppade av och efteråt tappade jag minnet några timmar.
Och under förra besöket hos äldsta dottern.

För någon timme sedan blev det så här igen.
Jag kände att det var på väg och lade mig raklång på soffan - det är som om det lättar om man sträääcker ut kroppen - men nu  hjälpte ingenting. Låg och vred mig som en mask .., ååååååade mig och ville gråta .., och pv  - som varit med om det här flera gånger - tittade stillsamt på mig och frågade om det var nånting han kunde göra?
Nej, det var det inte.
I kanske femton minuter varar det hela .,. sen klingar det sakta av och då är det som om man når lycksalighetens höjder.

När jag i somras fick tid för ultraljud (jag tänkte att det måste vara nåt i underlivet) trodde läkaren på gallsten, men får man verkligen ont så långt ner mot ljumsken då? Det är JUST i vecket ljumsken börjar. Och det varar aldrig längre än .., ja, typ en kvart.
Efteråt är man alldeles matt och vill bara gråta.

Nu har jag googlat på såväl gallsten som njursten.
Hade det varit en tumör, borde jag ju ha varit hädangången för länge sen och det höll läkaren med om. Jag skriver inte det här för att få medömkan.
Jag är bra nu och ska strax dricka kaffe.


Av bara farten, när jag väl blev pigg igen, beställde jag biljetter till Fredrik Lindströms föreställning "Mänskligheten - Föreställningen om oss själva" på Cirkus i Stockholm.
Långt i förväg var jag ute också .., den 24:e oktober ska vi gå dit.
Kul!! Det blir min födelsedagspresent till pv (visserligen två månader för sent, men ändå).

Nu skulle ni se så vackert det är mot havet till.
Alldeles orangefärgad är himlen där ovanför horisonten!


17 kommentarer:

Cecilia N sa...

Och ni har kollat det där med blindtarmen också?

Babsan sa...

Men stackare .Är det när du ätit nåt speciellt?Nästa gång får du åka in till sjukhuset🤗🥰

Monet sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Turtlan sa...

Har man någon gång blivit opererad i buken så kan man få sammanväxningar som kan få attans sä ont som kommer och går.

Fast här ska vi inte spekulera när du delar med dig och berättar. Låter jobbigt och framförallt att det kan komma när som helst.

Det viktiga är att du känner dig trygg och vet hur du känner om det. Kram på dig!

mossfolk sa...

Turtlan; Jag läser din kommentar och ler och tänker att du måste vara som klippt och skuren för ditt jobb!

Elisabet; Hu, vad det är obehagligt att må så dåligt att man nästan svimmar! Och skönt samtidigt, att ha varit med om det förut och veta att det går över.

Turtlan sa...

Tack Mossfolk! Snällt! Gör så gott jag kan :-) Jag ler när jag läser om ditt jobb och vad du bidrar med. Lärorikt för mig som inte rör mig i skolans värld. Erfarenhetsutbyte :.)

Elisabet. sa...

Cecilia N, mossfolk, Turtlan, Monet och Babsan: nej, jag tror inte på vare sig blindtarmen eller njursten, därför att det kommer oftast, nästan alltid, när jag har varit spänd och det känns precis som ett resårband som draaaaaaas ut mer och mer och sen släpper det till sist. Och det är på ett exakt samma ställe. Och det kommer ofta när jag har suttit.

Bert Bodin sa...

Mysko värk. Magknip har man väl med lååååååånga mellanrum. Men det där låter kramp. Eller nå't.

Ang. Fredrik Lindströmbesöket. Visst är det lite konstigt att man måste bestämma sig för liknande evenemang halvårsvis, eller mer i förväg. Spontanitet, vart tog du vägen?

Evas blogg sa...

Kan det handla om en muskelsträckning? Håller med om att det är märkligt att man måste boka biljetter så långt i förväg nu för tiden. Men kul att ha något att se fram emot.

Elisabet. sa...

Evas blogg: nej, jag har haft så här av och till i säkert femton år, jag minns att jag fick kliva ur bilen med den lurvige, jag uthärdade inte att sitta kvar, så ont gjorde det. När det har varit såna "anfall", då är jag öm ett bra tag efteråt. Jag tror själv på nån slags sammanväxtning. Ja, vi får väl se.

bettankx sa...

Spigelibråck? Googla Dagens Medicin, artikel från2006-09-20.

Elisabet. sa...

Bettankax: låter ju precis som mitt elände! Dessutom på samma sida. Tack för tipset! I love you!

Turtlan sa...

Jag har spanat på köpa biljetter till Lisa Nilsson i Stockholm... i oktober. Ja det tycks gälla vara ute i god tid. Sju månader framåt.

Puh!

Elisabet. sa...

Turtlan: Fredrik Lindströms föreställning var utsålt hela våren, men oktober blir bra .., då har man nånting att se fram emot!

Bert Bodin sa...

Men va?! Har du inte bokat julbordet på Stadshotellet i Karlstad än?

Turtlan sa...

Ha ha! Just julbord vimlar det ju om så ingen brådska :-)

Inte stadshotellet i så fall. Har de ens julbord? Min favorit är Kils Golfrestuarang. Ut på landet är alltid bäst.

Turtlan sa...

Tänkte detsamma. Den som väntar på något gott....