tisdag 19 mars 2019

Så var det dags ...


Jo, men det kändes på gränsen till ovant att arbeta igår - nu var det flera veckor sedan sist - men det gick ändå, mest tack vare underbara Linn som hade koll på var allt finns i butiken, ja, nu när det är byggkaos och kassaskåp och annat temporärt har flyttats.
Sååå bortkommen jag kände mig!

På bordet i fikarummet låg påskgodis .., kanske någon säljare som lämnat .., och dom här lite hård-sega på bilden, kunde jag inte motstå. Inte många, men två tog jag.

Och sen vanligt kassajobb.
Rara kunder som alltid och många som jag inte alls kände igen!
Många barnfamiljer.
Och så stamkunderna .., dom man lärt känna under årens gång.

Kom hem kring halv nio .., tittade på Bonusfamiljen (bästa svenska serien på länge!) , pv kom hem från kören vid tiotiden och innan jag gick i säng kom ett sms susande genom rymden. Kunde jag möjligen tänka mig ett morgonpass, kassajour/mejeri, från halv åtta till halv ett?

"Ja, det kan jag ..", skrev jag.

Och nu är det bara en timme kvar innan jag ska iväg.

3 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Är de där "påskäggen" av den typ jag efterlyst de senaste 40 åren? Sådana som är hårda utanpå och innehåller en droppe eller två av någon söt vätska. Nektar?

Alla nutida varianter jag hittat är döööötrista!

Elisabet. sa...

Bert Bodin: nej, jag tror jag vet vilka du menar och dom har jag också saknat. Dom var mindre och lite ovala .., ibland lite prickiga, typ vita med små prickar och så var det pyttelitet av nån slags - det kändes som likör nästan -. Jag har inte sett dem på länge, länge.

Bert Bodin sa...

Precis så. Liköraktigt var det.