lördag 23 mars 2019

Ullarp, kattungar och lite annat ...


Lördag.
Inget sms om jobb och jag blir så glad, även om jag blir lika glad när det väl bär till, men helgerna känns viktiga och då är ju även pv ledig.

Ikväll blir det middag tillsammans med Sonja och hennes son Mats (pv:s kusin, alltså)och jag förbereder så gott jag kan . Det ska bli små västerbottenspajer med löjrom på toppen som förrätt, därefter stekt lax och så nåt gott till kaffet sen. Men allra mest ser jag fram emot att ha dem här, Sonja och Mats.
Sonja är alltid svårbedd och säger hela tiden "men jag skulle ju ha bjudit er, nu är det min tur!"
Hur viktigt är sånt när den ena parten är halvvägs till nittio?
Vi är betydligt piggare än Sonja och jag har sagt - även till henne - att det gäller att ta vara på tiden, för vad vet man ..., och då gäller det även oss som är tjugo år yngre.
Alltså försöker jag att få till ett par middagar i månaden tillsammans.

Körde till Ullarp, bara några kilometer härifrån, och handlade livets nödtorft.
Ägg (ett flak för 55:-), sparris och King Edvard-potatis.
Tidigare på morgonen cyklade pv till Ankaret och handlade allt det övriga.


Nej, jag kan inte svära på att jag - om äggen vore kokta och skalade - att jag direkt skulle känna skillnad, men vi tycker att dom är sååå goda och äldsta dottern och mina barns pappa, dom ber alltid att jag ska ta med mig några flak när vi träffas.


Utbudet i den lilla butiken har ökat markant.
Nu finns där allt från olika sorters potatis (större och mindre påsar), morötter, palsternacka, rotselleri, citroner, avocados. egenproducerad honung, sparris, dill, broccoli och säkert mer än så.
Allt är förstås inte från egen odling, men inte nödvändigtvis dyrare än i andra, större butiker.

Mitt swishande krånglade, så kvinnan som bor på gården och driver butiken, ja, jag ringde henne och förklarade, så vi stod ute på gårdsplanen och pratade en stund. Om vad?
Ja, om detta med hur man exponerar varor (och det kan hon!) och att hon litar på sina kunder och att det i familjens kök just nu ligger fyra små kattungar.

Innan jag åkte iväg till Ullarp, hade jag besök av två damer från Jehovas Vittnen.
Om detta skrev jag på instagram, så jag kan väl säga att jag var lika mesig som alla andra gånger när vi fått besök av dem och jag stod och småpratade en stund, tog foldern som berättar om vad som komma skall (hoppas att det dröjer, men människor i Mocambique eller Venezuela kanske drömmer om paradiset redan nu ..) och jag snirklade in mig på den äldre kvinnan som gick med käpp och då blev det surr om knäproteser och därefter tackade dom för sig.

Köpte påskliljor igår och en stor bukett tulpaner. Det blev till tre vaser .., och som jag njuter! Pv kämpar med solfångarna som han påstår "går baklänges", tidigare på morgonen hade han fullt sjå med att få cykelns bakhjul på plats (punka) och solen strålar och jag förbereder småpajerna.

Over and out.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Önskar er alla en underbar dag med Sonja och kusinen, god mat och alla trevligheter som bjuds ♡
Kerstin i Dalarna

Elisabet. sa...

Kerstin i Dalarna: men tack detsamma, du snälla, rara människa!
Så roligt att veta hur du bor och har det!

Bert Bodin sa...

Solfångare som går baklänges ...? Skickar de upp el till solen, eller vad? Då är det nog nå't fel.

Elisabet. sa...

Bert Bodin: nej, dom gick som dom skulle .., han trodde för ett ögonblick att pumpen hade fått spader. Nu är allt okej.