lördag 25 maj 2019

En timme kvar ...


... innan det är dags att träda i tjänst i affären.
Bara tre timmar, från sex till nio, men det är ju helt okej.
Lägg därtill hundra procents tillägg när det är helg (lördag efter tolv eller ett), så det blir bra.

Hela dagen har solen strålat och det har varit precis lagom med vind. Underbart!
Vad har vi gjort?
Jo, vi har haft friherrinnan här på 11-kaffe (hon kom med nybakad rabarberpaj - raberbarbern var härifrån -) och vi satt nån timme i uterummet och surrade och hade det bra.

Sen har vi varit ute mest hela tiden.
Jag har fixat i växthuset .., gjort i ordning gästrummet (det vi kallar för Gunnars rum) där hemifrån-Ingela ska bo när hon till veckan kommer på besök .., jag har hängt ut tvätt, dammsugit alla rum uppe (alla = två, plus en hall) och jag har planterat om diverse plantor och satt i större krukor/hinkar .., allt medan pv grävt ned tråden till robotgräsklipparen .., vattnat i potatislandet ., öst ur lite kompostjord .., och nu när jag ska iväg, åker han ner till hamnen i Skallkroken och fixar med båten.

Den "lounge-soffa" som vi köpte och inte alls trivs med, den får friherrinnan ta hand om, plus bordet, så den ska forslas till henne med släpvagn. Pv hade tänkt ta den på cykelkärran, men jag sa att nån gräns får det väl ändå vara .., den är ju hur stor som helst!


Ungefär så är det här.
I morgon väntar röstning i Ugglarp (alldeles vid havet). Pv har förstås sitt på det klara med vad han tänker satsa på, men jag har nog aldrig varit så velig. Jag vet vilka som går bort (SD t.ex och Fi går också bort) men sen är det värre. Vänsterpartiet kommer jag inte heller att rösta på. Inte Kd heller. Då återstår ju fyra partier .., (s), liberalerna, centern och moderaterna. Ja, Velig är mitt mellannamn. Å andra sidan tycker jag inte att precis allt är dåligt i dom partier som jag plockade bort och jag tycker inte heller att allt är superbra i dom partier som blir kvar.

Det var mycket lättare att rösta kommunpolitiskt, särskilt i Malå.
Då la jag min röst på människor som jag tyckte var vettiga, rent av kloka. Carl-Olof Sjölund, min lärare i tyska och engelska, han var Folkpartist och det betydde en hel del för mig. Klara Öberg, vår lärare i mellanstadiet - född i Estland - så innerligt älskad fröken i skolan (jag tror den mest älskade läraren någonsin hemma!) hon visade sig vara moderat. Jaha,ja. Ja, då kom det i en annan dager. Då blev inte moderaterna ett blått skynke.
Så är det för mig.

Om ni inte har annat för er, då rekommenderar jag verkligen en dokumentär på svt.play, nämligen "Mamma har varit direktör". För alla vi som har haft eller har dementa föräldrar .., blir det oerhört mycket igenkänning. En fantastisk film. Så kreativt gjord av Malin Skjöld, dotter till mamma-direktören. Det var nån blogg, - eller instagramvän som tipsade mig (tack!vem det nu var) och nu gör jag samma sak.

Over and out!

6 kommentarer:

Båthuspernilla sa...

Den ö som förekommer i Mamma har varit direktör är den ö mitt båthus står på. Britt-Marie och hennes familj är våra enda grannar på ön.
😊

Turtlan sa...

Jag tror du glömde Miljöpartiet bland alternativen.
Jag velar också en del men ibland två alternativ.
Pv är för härlig, ta med på cykelkärran :-)
Tanken är ju god.

Trevlig lördagkväll på er!

Elisabet. sa...

Båthuspernilla: men vad säger du?! Nog är världen ändå liten!

Turtlan: oj, glömde jag dom? Det är ett alternativ för mig, så det var ju eländigt.

Bert Bodin sa...

Jag gjorde SVT:s valkompass trots att jag hade mitt val klart för mig. Fick bekräftat att jag tänkt rätt. Intressant.

Astrid Binnerstam sa...

PV verkar vara en "friskt vågat, hälften vunnet-typ" och det är verkligen inte illa.Då är det betydligt värre med människor som är raka motsatsen. Gick också, liksom föregående inläggare igenom SVT:s valkompass, och hamnade där jag minst anade det....och kryssade i en f.d.meteorolog på tv dessutom.

Elisabet. sa...

Astrid: precis så gjorde pv också. Jag hade också kunnat göra det och ångrar nästan att jag tog nåt annat. Gjorde själv valkompassen en gång och fick en chock när jag såg svaret, nä tack!