söndag 19 maj 2019

Lördag och söndag ...


Igår var det jobb i affären från två till halv nio.
Jag var i det närmaste död när jag kom hem.
Det var Signe och jag som kamperade ihop från halv tre och det var köer hela tiden i flera timmar!
Dörren till pantrummet saknade handtag och jag kunde inte byta behållare och då gick det inte att panta (det är hektiskt på byggfronten nu innan invigningen), det var bufféer som skulle lämnas ut, inte hann vi med frukten eller mejeriet och inte kolonial och kassa 1 hängde sig och då ville jag bara gråta! Men .., till min outsägliga glädje upptäckte jag vid femtiden Joakim, butikschefen, i kassan mitt emot mig! Hur hade det gått till? Jo, han kom ut till butiken, bara så där av sig själv .., anade kanske att det i det fina vädret skulle bli många kunder och det var en sån lättnad! Nu kunde vi gå på rast .., och han hjälpte till att fylla in varor och ja, det var helt ljuvligt!
Då gick det också bättre att fixa sista timmarna; dessutom kom pv och hjälpte till att dra in lastpallar med grillkol och briketter och alla blommorna! Härligt.

Och idag söndag.
Sov hårt natten mot idag; drömde underliga drömmar .., pv gick i säng tidigt, kände sig mer än risig.


Han mådde aningen bättre nu på morgonen och ännu bättre fram på dagen.
Vid femtiden åkte vi till Skallkrokens hamn då han skulle ordna med den nya lanternan och vindpilen, båda längst uppe på masten.
Själv hade jag ordnat picknickkorg med kaffe och nybakad citronkaka.
(Efter arbetet på stegen, tog vi var sitt dopp i ett ganska kylslaget hav .., till och med pv tyckte att det var skönt!!)

På parkeringen stod nio husbilar på rad. Det kostar 200 kronor per dygn eller övernattning - jag vet inte vilket - och pv hade igår pratat med en man som sa att det här var en av de absolut bästa ställplatser han besökt! Ordning och reda, välhållet, rent och fint.
Mellan varje husbil finns ett litet blombord i trä som avskiljer det hela och det ser så fint ut!


Ser ni pv längst uppe på stegen?
Åååå, vilken fasa att sitta och titta på, ja, mesta delen av tiden valde jag att rikta blicken åt ett annat håll. Men det gick bra alltsammans och när jag ser båten så här, tänker jag att den är riktigt vacker!
Fick sms från malåvännen Agnetha, numera boendes i Skellefteå, och hon berättade att hon och hennes man nu har köpt motorbåt och tagit förarexamen eller nåt sånt, men hon är väl ungefär lika vig och alert som jag själv, och SOM jag skrattade (av igenkänning) när hon berättade om eländet att elegant ta sig ombord på båten!


När vi åkte hem var det rena snöyran i luften .., men det syns inte på den här bilden.
Vi gissade först på maskrosfjun, men det lär vara aspfrön!!!
Det här huset tillhör grannen Inger och jag tycker att det är det absolut finaste huset på hela Ejdervägen! Tomten är stor och där finns ett mindre vitt hus .., ett litet större och en gammaldags jordkällare, men ovan jord och med mossa på taket! Pv berättade att där var tidigare ett rött trähus och uthus för höns och så vidare, men det revs när Inger och hennes man köpte huset och så byggde man nytt. Nu är Inger änka och sällan på plats .., det är inte många gånger per sommar vi möts.


Apropå aspens frön som yrde som snö!!! Så här såg det ut vid vägrenen!
Helt ofattbart.

Nu är klockan snart elva .., jag ska göra natt och lägga mig och läsa en bok av John Grisham som Eva från Tyresö kom med.

Ajöken, sa fröken.

7 kommentarer:

Pernilla sa...

Tack Elisabet! Som jag har undrat över vilket träd fröna kom ifrån. Jag har aldrig sett något liknande! Måste erkänna att jag svor tyst här hemma i fredags och undrade hur vi kunde ha små dammråttor överallt i huset....

Elisabet. sa...

Pernilla: fantastiskt ändå att man får vara med om sånt man ALDRIG kände till eller upplevt! Det var på gränsen till ..., hemskt.

Rexxie sa...

Kan även vara poppelfrö (det är ju en aspsläkting).

Beror på förra årets värme, för asparna/popplarna tror att det brunnit och att marken därmed är bar.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/ost/darfor-snoar-det-just-nu-i-stora-delar-av-sverige

Anonym sa...

Så där var det förr från grannens popplar. Nu är de borta som tur är. Fröna fanns överallt, ute och inne. Inte kul. ellem

Elisabet. sa...

Rexxie och ellem: det är många bud nu .., popplar har vi inte så många av, däremot asp. Och tänk, att det uppenbarligen varit likadant över hela landet?

Ulrika sa...

Ja här "snöar" det också för fullt. Överallt!

Elisabet. sa...

Ulrika: det tycks ha varit snöfall över hela landet :)