måndag 3 juni 2019

Morgon i landet Halland ...


Det är inte klokt som det har åskat natten mot idag!
Och vid en knall skakade hela huset - eller om det inte var någon knall, utan bara blixten -?
Till och med att sängen rörde sig!

Strömmen gick.
Vid halv tre gick radion igång och jag lyssnade till reprisen av USA-podden och tänkte, för hundrade gången, att den amerikanske presidenten är så unik i sitt oborstade (läs: ohövliga) sätt att vara! Detta hur han förminskar sina motståndare med öknamn, ja, han är som en buffel som stångar sig fram!


Pv som är inne på sluttampen av terminen (kanske den allra sista jobbdagen innan han tar sommarfritt?)  tog sin cykel och gav sig av. Då var klockan kring sex, kanske halv sju.

En halvtimme senare var jag uppe och kände mig pigg.
Gav småfåglarna mat (just nu hör jag ekorren smälla i locket till mataren ...) .., tittade på Morgonstudion i SVT och Victoria Silvstedt. Vilken skärpt kvinna! tänker jag. Det tänkte jag kanske inte förut, men nu gör jag det. Och lite (eller ganska mycket) skäms jag över vilka fördomar man har dragits - och dras med -. Där sitter en snygg, blond och välmejkad kvinna i lika snygg klänning och blandar engelska ord med svenska och säkert väcker det irritation hos många - kanske hade jag också blivit irriterad förr om åren - men nu blir jag det  i n t e.

Jag tycker att hon gör det bra! Hon kör sitt race och tjänar mycket pengar. Placerar dem tydligen vettigt också och har nu inlett ett samarbete eller är delägare i ett start-up-företag. Hon är min absoluta motsats, men det hindrar ju inte att man kan lyfta på den hatt man aldrig har ägt och säga att hon gör det bra! Härligt med starka kvinnor!



5 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Jag väntar otåligt på jättebabyns så kallade statsbesök i England idag. Förmodligen kommer vi då att få fler roliga (eller näe ...) poster att föra in i "oborstadlistan".

Skäms inte amerikaner?

Elisabet. sa...

Bert Bodin: det gick snabbt att få till rubriker!!

Cecilia i Houston sa...

Bert, dom som inte röstade på honom, dvs mer än hälften, skäms.

Bert Bodin sa...

Jo. Jag hoppas det.

Turtlan sa...

Nyfiken vad han nu ställt till med Mr Trumpen. Roligt läsa på Brittiska kungahusets Instagramsida idag om besöket. Inte så poppis kan vi säga.