torsdag 6 juni 2019

Nationaldagen ....


Och hade här nu funnits den här flaggstången som jag förärades - muntligt - av en viss herr pv för x antal år sedan (det är många nu),. då hade jag genast på morgonen gått ut och hissat flaggan, men så blev det inte. Jag gick ut och gav fåglarna mat i stället.
Här finns mängder med duvor som var morgon sitter på parad på altantaket (det gamla) och så snart jag har fyllt på frön och det börjat falla ner smulor, så är dom där och pickar i sig det hela.
Tidigare fick jag skyffla bort skal, det behövs inte längre, men det är ett fasligt flaxande och duvorna är så oerhört skygga (det är inte som på Trafalgar Square) och minsta rörelse från min sida, så flyger alla upp och så börjar det om igen.


Så .., i stället för flagghissning blev det således frukost till fåglarna och sen slog jag mig ner i den provisoriska uteplatsen under körsbärsträdet (för att vara rättvis skuggar även ett gammalt plommonträd) och där satt jag och bara njöt av en redan då varm morgon.
Vad var klockan?
Kanske sex?


Vattnade också; främst i växthuset där det nu äntligen satt fart!
Salladen kan vi njuta av redan nu och tomaterna har blommor.
Och tänka sig, att så här grönt är det verkligen! Inget filter alls har använts.

Igårkväll middag i Skallkrokens hamn, tillsammans med Eva från Tyresö och hennes halvlånge man och nu var det verkligen vår tur att bjuda. Svängde förbi fiskbilen utanför Hemköp och köpte rökt hel makrill, en liten paté och några fiskbiffar (torra, inte särskilt goda) och en bytta romsås med sista bäst-före-datum (din fick vi gratis; säljaren garanterade att den var okej och det var den också) och så kokade pv färskpotatis på en el-platta som stod på piren, ja,  det var himla trevligt.
Jag tror att jag badade  t i o  gånger .., det var så ljuvligt härligt i havet igår!

Båtar kom och gick .., det blev småprat med andra båtmänniskor .., en man satt och fiskade och fick tre plattfiskar och jag fick äntligen se hur sandmask ser ut! Dessa ser vi spåren av på botten av havet; det ser ut som små pyramider av bajssträngar, jag ska se om jag hittar en länk.
Jo, här.
Mannens pappa vadade omkring och hade som nånting som liknade en "borr" som han grävde sig ner i botten med, jaha, han letade alltså den där sandmasken och några stycken fick han upp och lade i en liten bytta. Just den masken lär vara smaskens för plattfiskar, ja, se där vad man får lära sig!


Bäst ändå idag - hittills - är ändå att jag kom så nära lille ekorren som med stor frenesi ägnade sig åt sin frukost. Den där ekorrmataren, den är så suveränt bra!
Var gång ekorren böjde sig fram för att med huvudet putta upp locket, tog jag ett steg framåt.
Således var jag bara knappt halvmetern ifrån honom/henne och vi tittade på varandra länge ..., och han vädrade med morrhåren och jag stod blick stilla.

Så började den här dagen.
Men firandet då?
Ja, vi är usla firare av vårt land, som vi ändå tycker så mycket om.
Det blir nog upp mot trettio grader varmt idag och vill jag vara någonstans, så är det vid havet.
Men en fin sjätte juni önskar jag er alla - ni som firar och ni som håller er i stillhet -!

5 kommentarer:

Ulrika sa...

Vi har firat, på två ställen. Jättetrevligt men HU så varmt! 30 grader har det varit här idag. Nu är jag mör så nu blir det sängen.

Bert Bodin sa...

Och jag firade i bara 24 grader. Men inte hemma.

Cecilia N sa...

Och jag jobbade. Körde mellan arrangemangen med rutorna nere. För att jag kunde! (Stora delar av året kan jag inte …) Men till slut blev jag tvungen att veva upp för jag blev som urblåst. Men AC på kallt går ju också bra. Det var häpnadsväckande varmt utanför sedan.

Cecilia N sa...

Finns det fler än jag som inte kan kommentera på en del bloggar från fånen numera? Efter senaste uppdateringen är det omöjligt på Elisabets, Ulrikas och Berts bloggar, och några till.

Bert Bodin sa...

Det låter ju allvarligt. Själv når jag alla via min fåne. Har android, inte i-phone.