onsdag 5 juni 2019

Någon ska baka bröd och en annan köpa solrosfrön ...

Bilden är inte tagen idag.

Klockan 08:40

Friska vindar.
Morgonstudion och intervjuer med Malin Baryard och hennes före detta hästskötare och prat om ryttartävlingarna som ska gå av stapeln på Stockholms stadion nästa helg. Mera? Ny skiva med musik skriven av Avicci och prat om omdömen i ordning och uppförande i skolan. Jag frågar pv vad han tycker? Nja, han är inte så värst pepp på det. Däremot tycker han att det borde vara obligatoriskt med att i betyget skriva in antalet frånvarotimmar.

Harry är glad.
Han och pv gick på sedvanlig morgonpromenad och så blev det bus med en annan hund - en 1-årig tik - och för en stund sedan ringde äldsta dottern och berättade att hon (efter nattjobbet) åkt ut med Charlie (deras hund) och han hade träffat två andra tikar och det hade blivit mycket bus och bad i nån sjö och en trevlig matte som pratade norska, ja, lite sånt.

Själv har jag gett fåglarna frö (ja, jag fortsätter), men nu blir det sista säcken jag köper för i vår.
Jag undrar hur mycket dom gömmer undan i sprickor och håligheter. Nötväckan är den som blir mest frustrerad om det blir tomt i fröautomaterna och dom töms hur snabbt som helst.


Det känns som en bra dag det här.
Ångrade mig angående passet på midsommarafton och sms:ade Linn och sa att jag kan ta det. Linn har alltid varit så vänlig och ställt upp om jag själv behövt hjälp med ett pass, så det ska nog gå bra. Tolv till sju är passet - kanske stänger vi då -?

Lyssnar till nyheterna.
Neddragningar hos Volvo lastvagnar och etthundrafemtio anställda som får gå.
Vilket eländigt besked att få så här inför sommaren!
En enda gång har jag varit orolig inför eventuell arbetslöshet och det var när jag efter någon månad som ensamseglare fick höra att den lilla butiken där jag då arbetade, den skulle förmodligen läggas ned. Så blev det inte, men fy, så nervöst det blev inombords.

Nu ska jag åka till Lantmännen och köpa solrosfrö, medan pv ägnar sig åt brödbak.


5 kommentarer:

Ulrika sa...

Fint väder här och det ska bli riktigt varmt idag, så vi ska packa matsäck och ta en tur med båten. Ingen lång tur, bara till favoritviken och ankra där och njuta av solen, bada. Perfekt!

Bert Bodin sa...

Vi matar också året runt. Och ekorrarna planterar solrosor här och där i omgivningarna.

Elisabet. sa...

Ulrika: låter underbart! Tänk om man hade anat att såväl du som jag (men mest du) skulle sätta dig i en båt ute på havet! Då du .., då hade man nog inte trott sina ögon eller öron! Alltså är allt möjligt.

Bert Bodin: Det gör ni? Jag tänkte hålla igen .., det blir ju så förskräckligt dyrt. Men det är bättre nu när en massa duvor äter upp det som ramlat ner, även skalen ..., men två fröhållare tar slut på mindre än en timme. Nåja, dom får väl hålla sig tills nästa dag. Blåmesarna är som bortblåsta; det är mest nötväckor och drösvis med pilfinkar som trängs runt maten. Nån enstaka luggsliten talgoxe också, men för övrigt är det tunnsått med steglits, stenknäck och andra som gjorde oss den äran.

Bert Bodin sa...

Jo, jag ska säga att vi på somrarna inte matar med solrosfrö, utan bara andra sorter som mer passar för flyttfåglar. Dessutom en mindre automat.

Tyvärr tycker jag mig se en rätt betydande minskning i antalet småfåglar.

mossfolk sa...

Vi slutade mata för länge sedan -det blir ju jättedyrt! Hackspetten var den som höll ut längst -hen städade alla vrår i automaten där jordnötterna varit.