torsdag 22 augusti 2019

Dagens fönster ...


Ett typiskt Guy-fönster kom seglande in till mejlkorgen idag!
Ett inga-krusiduller-fönster.

"Ett glömt fönster", skrev han.

Och någon kanske undrar hur det står till med Guy?
Jo, då kan jag berätta att denne herr Jonsson, han har problem med ögonen  (troligen grå starr), men det är hopplöst att komma till en läkare i rimlig tid - tretton månader får han vänta - och så har han minst en krånglande höft.

Men för övrigt verkar han ju ändå vid gott mod, ja, jag menar, har han fönsterfångarblicken ännu kvar, då är det inte hoppet alldeles ute!

Tack Guy! säger jag.
(Och vilken tur att flytvästen ligger där inne på bordet och förgyller bilden!)

2 kommentarer:

Monet sa...

Oj Guy. Ja, nu ska man ju inte jämföra så men eftersom jag har starropererats och maken bytt höftled i Frankrike vill jag bara säga att väntetiden för ögonoperationen var den längsta vi upplevt där (man har brist på ögonläkare) och det var fem veckor. Höftleden byttes efter tre veckor och det inbegrep husläkarbesök med remiss till ortoped och röntgen och kontroll av hjärtat inför narkosen dessutom. En vecka på sjukhus för höften och därefter sex (!) veckor på konvalescenthem med mycket strikta åtgärder kring rehabiliteringen - går inte ens att jämföra med hur det är i Sverige där man skickar hem patienter med sjukgymnastikinstruktioner på papper efter enbart några dagar. Så går det heller inte alltid så bra eftersom alla går igång för tidigt och det gäller knäoperationerna också. Maken fick inte ens vända sig i sängen de första veckorna och låg med speciellt ortopedbandage. Så är han mer än 100-procentigt återställd också, behövde inte en tablett smärtstillande efter operationen eller därefter och rör sig nu som om han aldrig haft artros. Jag beklagar dig och hoppas på det bästa för båda åkommorna - kanske kan du söka vård utanför ditt eget landsting? Jag skräms över dessa svenska vårdköer - själv har jag fått vänta i 5 (!!!) veckor bara för att få ett husläkarbesök hos en doktor som dessutom som alla de andra är ambulerande. Man undrar hur det kan skilja så?

Elisabet. sa...

Monet: ja, det är bedrövligt när det blir så lång väntetid! Att det inte finns specialister i mängder hemmavid, det kan jag förstå, men ändå. Det här systemet att man ska gå hem så snart man vaknat upp ur narkos eller en kräknatt, det tycker jag också är horribelt. Åtminstone två dagar hade jag själv velat vara kvar, men nu gick det ju utmärkt ändå.