lördag 24 augusti 2019

Det bästa ....


.... idag, det var i alla fall middagen hos Eva från Tyresö och hennes halvlånge make, men inte bara själva middagen (som alltid är  u n d e r b a r t  god!), nej, den där lilla sparven som håller hus hos dem och på alla sätt och vis i världen vill komma in i deras vardagsrum, den gjorde min dag!

Den där lilla krabaten som var så totalt orädd och som plötsligt befann sig på min axel och som här: sittandes på trädgårdsstolen intill mig!!

"Den måste ju ha blivit rubbad på nåt sätt!" sa Eva.

Själv tror jag att den tycker alldeles väldigt mycket om herr och fru H och därför gärna vill umgås lite extra med dem.


Detta bjöds vi på; en gryta med bland annat räkor i och den har blivit något av en favorit.
Såååå god är den!
Nu stundar ytterligare några dagar här i Halland för Eva och maken, därefter bär det av hem till Tyresö igen. Eva som i minst tjugo år har haft problem med sina lungor, ska genomgå en bronkoskopi, vilket hon väl inte direkt trånar efter. På onsdag - sista dagen här för den här gången - blir det middag och den halvlånge maken önskade sig min fisksoppa.
Så får det bli!


På deras matbord står alltid det här saltet, inköpt i Grekland.
Ja, saltet är numera kanske inte från Grekland, men förpackningen.


Mellan tre och fyra i eftermiddag spelade pv och den halvlånge badminton i Söndrumshallen.
Själv satt jag på stranden vid hamnen i Skallkroken fram till halv fem .., en och en halv timme och det var precis lagom. Simmade länge .., det var lagom kallt eller varmt i vattnet och det kändes inte gruvsamt att doppa sig.

I vanliga fall är jag nästan alltid ensam här där jag sitter (på bilden, alltså), nu var det gott om folk lite här och där och där var många som badade; däribland ett äldre par där kvinnan låg i och simmade länge, medan hennes vithårige make stod och liksom höll koll.

Flera segelbåtar kom in till hamnen .., andra seglade söderut, kanske till Mölle eller Torekov?
Man vill ju inte komma alltför sent till en hamn, då det kan vara ont om plats. Från Skallkroken till Torekov tog det i somras kanske fyra timmar för oss, ja, att nå fram.

Nu har vi tittat på Finnkampen, jag har - tror jag - hört musfällan slå igen bakom spisen .., pv är ute med harry och ska sedan vattna det idag planterade pelar-plommonträdet. För att kunna få trädet på plats, skulle en vinranke-rot grävas upp. Jag kan lova er att det var inte gjort i en handvändning; till slut fick pv binda fast en typ bogserlina runt roten och så dra med bilen.
Nej, det hjälpte inte helt .., så det blev handkraft på slutet.

I morgon ska det dessutom grävas för det som ska bli en ny rabatt, eller rättare sagt, en utvidgning (har jag verkligen stavat rätt ..:?) av densamma, den mot sydväst.

Och själv har jag ont i halsen och min systerdotter har drabbats av nån slags "lungkollaps" och är krasslig värre, men inte döende, skrev hon i sitt sms. Det tackar man för!

Nu blir det sängen!
Over and out.

2 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Jamen gonatt gonatt.

Elisabet. sa...

Bert Bodin: gomorron, gomorron!