måndag 26 augusti 2019

Kväller ....


Resumé över en måndag:

Elvakaffe tillsammans med friherrinnan och väninnan från Ställdalen.
Mest prat om sjukdomar.
Och vädret.

Sen stranden.
Solstolen som gick sönder nästan på en gång (armstödet på höger sida) går nu sönder på andra sidan och jag ger upp och sitter på handduken i stället. Stolen inhandlades där jag arbetar och är nog den sämsta jag varit med om och såklart hade jag kunnat byta eller få pengarna tillbaka, men det där med handtaget var inte så farligt, tänkte jag, det kunde jag stå ut med. Nu är den helt obrukbar och väntar på att tas hem. Eller till metallskroten.

Var det varmt igår, var det än värre idag.
Började må risigt på stranden ..., fick ideligen simma för att svalka mig och jag fick ont i halsen och åkte hemåt. Innan dess pratade jag med en tysk kvinna som satt och tittade ut över havet; ja, jag hade parkerat bakom familjens husbil och nu blev det en stunds småprat på enbarmlig tyska (min) och än sämre engelska (deras). Så mycket förstod jag i alla fall, att familjen kom från trakten av Dresden och hade kört norrut mot Göteborg och hemresan skulle gå via Öresundsbron.
I tre veckor skulle dom semestra i vårt land. Vättern hade dom besökt, nu var det Hallands tur.
Åååå, så vänlig hon tycktes den där kvinnan och jag blev alldeles inutivarm av hennes leende.


Så här ser det ut om man riktar blicken norrut, mot Särdal.
Nå, kom hem vid två och stöööööp handlöst. Ont i halsen .., ont i huvudet, totalt igentäppt i näsan.
Kände mig febrig. Duschade ideligen. Kröp ihop på soffan med ett svalt påslakan och blev bara sämre och sämre. Bad pv att köpa hem Vick honungfrisk.
Avbokade extrapasset i morgon, om det nu inte sker ett mirakel.

Aktuellt på tv.
Det är så förfärligt det som har hänt i Malmö .., så man vet inte till sig.
Vad är det för ett samhälle vi lever i?
Just nu känns det inte som att det hjälper att dom allra flesta människor är hederliga och inte går omkring skjuter andra, men ändå.
Och dom som sköt mot poliser i Finland, jaha, det var svenska medborgare.
Å, så hemskt.

Vem minns inte Donald Trumps uttalande om terrordådet på Drottninggatan?
"In SWEDEN !!! In Sweden!!?"
Ja, nu är det mycket "in Sweden".

4 kommentarer:

Bloggblad sa...

Ribban... en min barndoms badplatser, den finaste. Dit knallade vi iväg ensamma, vi ungar. Det enda farliga var trafiken och ”fula gubbar” som vi skulle akta oss för... Nog slogs folk då med, och brott begicks. Var det för att vi inte fick veta så mycket förr, som vi tycker nu att det är värre, att allt kommer inpå knuten? För 10 resp 20 år sen begicks två mord i Söderköping, men då flög inte nyheterna lika snabbt över landet.
Men än så länge är jag inte rädd när jag är ute ensam och traskar.

Elisabet. sa...

Bloggblad: nej, så är det ju förstås. Jag hade aldrig hört talas om ett mord förrän Kennedy mördades och hade jag hört talas om det, så har jag glömt det. Vi var rädda för "Svarte Mannen" som nån hade upptäckt på Snickargatan .., men riktigt vad han gjorde, det fattade vi aldrig. Inte jag i alla fall. Men visst är det hemskt ändå. Jag lever i en skyddad tillvaro .., bilrutor slås sönder och bilar plundras nere på parkeringen vid havet .., det är väl allt. Så ser ju inte tillvaron ut för andra.

WalkaboutSweden sa...

Äääälskar översta bilden.

Elisabet. sa...

Walkaboutsweden: jag med! <3