onsdag 28 augusti 2019

Spridda skurar från ett gult hus på en kulle ...


Glädjen över att ordinarie programledare är tillbaka i Morgonstudion, den är stor.
I sommar har det ibland hänt att man så tydligt sett hur en yngre man tagit över liksom .., det var som om hela studion blev hans och han är hur duktig som helst, men medarbetaren förvandlades till en bisittare. Det behöver ju inte vara hans fel, han kanske bara känner att "nån måste ta vid".

Med dom här två till vänster, Ted Wigren och Karin Magnusson, dom är i mina ögon, helt suveräna.
Sååå samspelta och framför allt: jämspelta! Synkade. Och verkar dessutom ha trevligt på jobbet.
Idag var USA-poddens ankare Ginna Lindberg och Sara Stenholm Pihl på plats och berättade att just idag sänds det 200:e avsnittet och tänka sig, jag har nog lyssnat på nästan alla!

Alldeles oerhört intressant var det också att lyssna till SVT:s utrikeskommentator Erika Bjerström som berättade om hur hon ser på det här med bråket mellan Brasiliens president Bolsonaro och Monsieur Macron i Frankrike och hon tog upp skogsbränderna och vände och vred på olika stenar, allt blev inte svart eller vitt. Jag tycker att hon - Erika - är såååå bra!


Besökte Ugglarps Grönt idag och upptäckte dessa vid kassan.
Mer behövdes inte för att göra min dag.


Det var sämre igår.
Jag hade hostat mig igenom hela natten och var så slut på. Lägg därtill nästan trettio graders värme och vindstilla som det aldrig varit tidigare i sommar!
I väntan på att pv skulle komma hem - det var vid sextiden på kvällen - satte jag mig helt enkelt under körsbärsträdets grenar och drog djupa andetag.


Två timmar senare frågade jag pv om han hade lust att följa mig till hamnen i Skallkroken för ett kvällsdopp och för att hämta den jättelånga elsladden som vi har i båten. Det ville han.
Det var helt ljuvligt i havet och känner man (jag) sig krasslig, då är detta .., att flyta omkring i ett halvsalt hav .., det är som att bli  r e n a d  på nåt vis.

Ser ni husbilarna till vänster i bilden?
Tio stycken ställplatser finns det och dom har varit upptagna mest hela sommaren.
Det innebär en inkomst på två tusen kronor per dygn för föreningen och sen kan ni ju räkna ut vad det blir under en sommar; det blir mycket pengar. För inkomsterna har duschutrymmen och annat fräschats upp eller byggts till och nu ska piren förlängas och en badbrygga  k a n s k e  byggas, som när lite längre ut i havet, ja, lite sånt.



Louis Theroux är en filmmakare som jag tycker är helt fantastisk.
Igår - på svt.play - såg jag den här dokumentären.
Hur intressant som helst!
Men .., nog tycks det som det i alla polyamorösa förhållanden är någon som vill lite mer än sin partner och det tyckte jag framkom igår också. Där var kvinnan som var gift med en man, men hade överjordiskt sex med en annan och så himla kul verkade inte hennes make tycka att det var, även om han sa att "jo, men det var ju helt okej".
"Skulle du vilja vara med .., alltså på en trekant ..?" frågade filmmakaren.
Jo, det skulle han gärna vara .., det var bara det att hans fru protesterade.
"Nej, det vill jag inte ..., nej!" sa hon och så var det med den saken.
Ja, alltid får man lära sig nånting, om inte annat så detta att vi människor sannerligen inte är stöpta i samma form. Det som är rätt för den ena, kanske känns helfel för en annan.


Tittade in i affären idag för att handla (ska ha Eva från Tyresö och hennes man på fiskmiddag)
och där satt en ny tös i kassan och två stod bakom och stöttade. Dom här ungdomarna lär sig hur snabbt som helst och det blir säkert jättebra.
Från fiskhandlaren Andreas köpte jag kolja och musslor och nu har jag - som vanligt - gjort fisksoppa som väl räcker till sextusen personer!
Mötte Sonja (pv:s moster) i butiken och det blev lite småprat.
Ska köra till henne med en bytta soppa imorgon.


Jag älskar instagram.
Och särskilt sånt som får mig att le.

Men det finns annat också.
Bettankax tipsade mig om ett konto som heter blackfeetinsweden .., och det ska jag säga, att ett mer sensuellt konto har jag nog aldrig skådat. Kvinnan som driver kontot är tydligen barnmorska och har en alldeles egen "ton" i bilder och filmer hon visar upp. Hon är modig och utstrålar hinkvis med inre styrka. Ett konto som rekommenderas!

Och idag anländer Greta Thunberg till New York.
Jag vet att många tycker att det är löjligt, ja, all denna uppståndelse med Greta och jag lever sannerligen inte som man bör, om man nu ska vara rätt-tänkande vad gäller miljö (flyger till Liverpool i oktober, t.ex), men det hindrar ju inte att man ändå kan beundra Greta och det gör jag.
Allra helst sen jag sett sjösjukeframkallande bilder från seglingen över Atlanten.
Jag hade dött av skräck.
Pinkat på mig och anropat sjöräddningen, om det finns någon sån ute till havs.
Lycka till Greta! säger ja .., vad du nu än ska syssla med i USA.

Såja.
Nu har jag skrivit av mig.
Ska dammsuga och ta mig en Alvedon och sen duscha och kanske vila lite.

1 kommentar:

bettankx sa...

Anade du skulle tycka om kontot. Jag känner att mitt blodtryck sjunker och pulsen går ner när jag tittar på hennes inlägg.