fredag 30 augusti 2019

Ledig dag ....


... för pv, alltså. Själv är jag ju ständigt fri, förutsatt att Jocke inte sms:at med frågan "kan du och har du lust att jobba ...?" Det har jag allt som oftast, men just nu är det lugnt.

Har precis kommit hem från Slöinge, där vi haft elcykeln på nån slags konsultation för eventuell behandling. Nej, det var inte mycket att göra åt det hela. När jag var i Skallkroken häromdagen, då träffade jag en kvinna som hade en exakt likadan cykel - samma märke - och hon hade haft precis samma problem med sin cykel; dvs, den bara dog och tappade oberäkneligt kontakten med batteriet mellan varven. Hennes cykel var nyare än vår, så kanske var det därför dom - efter mycket möda och stort besvär - lyckats få fatt i reservdelar och nån som kunde fixa den, men för vår del är det kört.

Jag stod en bra stund och pratade med cykelreparatören; en man drygt tiotalet år yngre än jag själv och ursprungligen från Montenegro. Sympatisk.
I hans inte alltför stora lokal stod mer eller mindre bedagade cyklar på rad, lite lätt lutandes mot varandra - och alla var gamla hederliga cyklar -.
Funderade en stund på om ..., nja, det fick vara, och jag tog den icke fungerande cykeln och skulle just sätta den på cykelhållaren, då mannen erbjöd sig att betala en tusenlapp för eländet, så jag ringde pv och hörde med honom - ty även om cykeln en gång var en present till mig, så var det ju han som  betalat den - jo, en tusenlapp var väl bra och han tyckte att dom kunde jag behålla.
Nej, det kunde jag inte, även om det var generöst.
Han fick tillbaka dem och får väl lägga dem kanske till en annan cykel någon gång.
Kanske - men bara kanske -  hade jag kunnat förhandla mig till några hundralappar yttterligare, men jag blev så paff att vi alls fick nånting för den!
Jahapp.


På väg hem svängde jag förbi återvinningen i Slöinge. 
En bit därifrån såg jag nog femtiotalet pensionär som tydligen spelade boule;jo, så måste det ha varit! Ja, det såg ju riktigt trivsamt ut .., lika många kvinnor som män tror jag också att det var. 

Nu har vi ätit lunch (pasta med ratatouille) och pv har åkt in till stan för att hämta lille Edvin från förskolan. Det har varit aningen ledsamt för honom (den lille) ett par dagar, så farmor, mormor, morfar och farfar ställer snällt upp och hämtar lite tidigare än den egentliga tiden, så kanske det ordnar sig till slut. Hilda börjar två nya jobb nästa vecka och kan ju då inte bara hipp som happ åka och agera räddningsplanka om dom ringer från förskolan. 
Vi får hoppas på det bästa.

När Edvin hämtats av sin pappa eller mamma, då ska pv svänga förbi handelsträdgården i Haverdal och köpa ett plommonträd. På Plantagen var det enbart pelarplommonträd kvar, så jag ringde ht:en och hörde hur dom hade det .., fanns det möjligen några kvar?
Jo, två stycken hade dom; ett Victoria och ett Reine Claude (det senare har vi ett gammalt exemplar av .., jag ÄLSKAR dom plommonen, men pv tycker att dom fort blir dåliga). 

Båda hördes vara så där halvfina, kanske inte riktigt tipp-topp och det ena hade dom beskurit och liksom fräschat upp .., men "det kommer att bli fint senare", menade kvinnan, och jag sa att då är det väl inte fullt pris som gäller, ja, om dom nu är dom sista och kanske inte så ...?

Till min oerhörda förvåning sa kvinnan att "ja, priset ska nog gå att ändra på ...".
Plötsligt kände jag mig som min pappa, som var en fena på att pruta.
Jag vet inte om det var en enbart angenäm känsla eller ..., den var i alla fall  o v a n.

3 kommentarer:

WalkaboutSweden sa...

Underbar havetbild!
♥ ♥

Ler gott åt det lyckade prutandet.

Bloggblad sa...

Bra gjort! Jag tycker alltid stnd om försäljare, så jag kan inte pruta. Men maken (som är timid f.ö.) är stenhård och kan vara så tuff att jag tittar åt annat håll...

Jag blir nyfiken vad det är för ett märke som var så skruttigt att du bara fick 1000? Jag har en elcykel som kostade enormt mycket mer och som jag förväntar mig ska hålla i många år, ”bäst i test” t.o.m. Jag älskar den, men det är lite bökigt att låsa den med grov kedja och ta bort batteriet vid parkering. I måndags cyklade jag in den till Nrkpg, 2,2 mil blev det eftersom verkstaden låg i andra änden av staden. Gratis 3-månaders efterdragning av skruvar. Det gick som en dans, blev inte ens svettig fast det var 26 grader varmt...

Elisabet. sa...

Walkaboutsweden: tack!! Nu ska jag satsa på prutandet ,-)

Bloggblad: jo, det var en Off Course och den var inte särskilt dyr i förhållande till andra elcyklar, så jag kan köpa att det var en tusenlapp tillbaka. Det här var första gången jag prutat, men jag vet ju också hur mycket som läggs på .., så man kanske skulle testa fler gånger?
På en semesterresa till Turkiet blev den lurvige i Helsingborg och jag sååå ovänner, när han på en marknad prompt skulle pruta för några t-shirts och kvinnan vägrade. Jag höll med henne och sa att "stå på dig!", dessutom tjänade han ju jättebra som lokförare. Jag kan lova dig att det blev Spänd Stämning efteråt.