söndag 6 oktober 2019

Det bästa ....


Mitt eget bästa - i alla fall i helgen - det är ändå dagens tillsammansfika i Skallkroken tillsammans med Sonja (moster till pv om någon hade glömt det), hennes dotter Mia, pojkarna Alfred och Elliot, deras pappa Roger och hunden Alice, elva år. Och så pv och jag själv förstås.
I den glädjen ingår även nytillskottet .., den med köl.

Är det nånting jag tycker om, så är det uthomhusfika.
Allt blir så mycket enklare.

Småpojkarna är förstås som pojkar är mest, utan minsta rädsla sprang dom på och av båten .., och jag som har livlig fantasi, såg hur dom skulle dråsa i hamnbassängen.
"Då tar vi det då ...", sa hans pappa lugnt.
Och när dom inte var på båten, sprang dom uppe på stenpiren.
Då såg jag hur dom skulle snava och falla baklänges och slå huvudet i någon vass sten.
Gjorde dom det?
Absolut inte!


Eftersom Sonja ville ta sig en titt på båten, skulle hon ju ta sig ombord.
Oj, oj.
Det blev några svettiga minuter då pv fick dra fören närmare kajen, men då gick det bra - med lite stöttning -. Om fyra år fyller Sonja nittio och väl på båten pratade hon om båttur till havs när vårsolen kommer. Underbara, härliga Sonja! Måtte du leva länge till!


Mia och Rogers hund är en Jack-Russell-tik som heter Alice.
Jag tror att hon är elva år.
Alice är väldigt vaktande och skäller nåt omåttligt när vi kommer på besök, så jag har haft lite respekt för henne. Men se nu .., nu var hon hur go som helst (ja, det är hon förstås annars också). Jag gav henne en liten bullbit, men den hade hon svårt att hitta. "Ser hon dåligt ...?" frågade jag och Roger sa att jo, så är det nog.
Lilla pigan!


Alice.
Fina, fina Alice.


Sonja hjälper ofta till och passar barnbarnen .., jag fattar bara inte hur hon orkar - i den åldern - men det är förstås också ett sätt att känna nån slags mening med tillvaron. Och ni kan ju ana hur älskad hon är av sina barnbarn. Men vad är alternativet? Att sitta hemma i tvårumslägenheten och vänta på att tiden ska gå. Ändå har Sonja väninnor och reser ibland till Ljungby och träffar gamla sköterskekollegor ..., men nog måtte det vara roligt att få vara så nära sina ätteläggar.


Mera Alice.
Den dagen vi inte har Harry .., då vill jag nog ha en sån här liten krabat.
Om jag är frisk och kry, alltså.


Ännu mera det bästa!
Fullkomligt ljuvliga lammfärsbiffar (med fetaost i smeten), stekta med drivor av timjan, rosmarin och salvia .., och så ugnsrostade grönsaker som blev perfekta i konsistensen .., ett gott rött vin och så lite gelé. Harry fick några smakbitar utblandat med sin vanliga mat och sover nu gott.

Ja, det var mycket som blev bra.
Båten och all pv:s glädje (även min) .., kaffet tillsammans med friherrinnan på förmiddan .., jobbet igår och vänliga kunder som hälsade en välkommen ...(tänk, om dom bara visste hur mycket sånt betyder) ...,och mannen som hojtade "hej Bettan, roligt att se dig här!" och jag ville nästan gråta, just då hade jag allt sjå i världen med dom nya plu-numren och kände mig mest uschlig.

Är det nån av er som vill dela med sig av sitt bästa .., mejla bara glädjen till bisse151@gmail, com eller skriv en kommentar - om ni nu lyckas -! Ni vet ju hur det är .., det här med delad glädje!
Har ni en bild till, är det ju ännu bättre, men inget måste.

2 kommentarer:

Ulrika sa...

Jag är inte så förtjust i små hundar, men den där sorten älskar jag! Skulle gärna ha en liten sån fröken some day.

Elisabet. sa...

Ulrika: inte jag heller, men dom här är ju ena tuffingar! Sen följer jag Gotlandsklivet på ig och hon har ju en liten rackare som hon kallar för "sammetskorven" och aldrig i mitt liv trodde jag väl att dom kunde ha sån energi och fart i sig!