tisdag 8 oktober 2019

Film nr 3 ....
#halmstad filmstudio


Filmens titel: Woman at war
Regissör: Benedikt Erlingsson
Utgiven: 2018

Egentligen var jag igår måttligt sugen på att köra in till stan för filmtittande, men så tog jag mig själv i den krage jag inte hade och åkte iväg. Det bästa med filmstudion är ju den att jag så ofta blir överraskad. Nu var det inte så att den här filmen verkade ointressant .., det var väl mest bara att jag kände mig trött och allmänt less.

Åkte in .., parkerade vid slottet som vanligt .., och gick iväg.
Vid torget upptäckte jag parkeringsbiljetten i min kappficka .., jaha, bara att vända om, men jag hade osedvanligt gott om tid, så det var ingen större panik.

Som alltid var det nästan fullsatt i salongen.
En för mig ny presentatör av filmen berättade bland annat om ljudsättningen, ja, det var intressant och hon relaterade till Erlingssons tidigare film "Om hästar och män" (har jag inte sett) och berättade lite allmänt om vad som nu väntade oss.
Här kan man få ta del av handlingen.



Och här en trailer, med engelsk text.

Vad tyckte jag då?
Ja, så radikal som denna kvinna - Halla - är, nej, det är jag sannerligen inte, men man kan ju tycka att nånting är intressant att titta på ändå. Det är på gränsen till en actionfilm, faktiskt riktigt spännande .., o t r o l i g t  vackert filmad och musiken är enastående och just det här med musiken, det är påhittigt, även om Fredrik Sahlin, SVT:s recensent tyckte annorlunda. 


Bra skådespeleri (men jag blev aldrig riktigt förtjust i huvudrollsinnehavaren, konstigt nog) och bäst tyckte jag nog att fårbonden var, spelad av Jóhann Sigurðarson.

I det stora hela fann jag i alla fall filmen helt klart sevärd!
Inte en enda gång funderade jag över vad klockan var .., och jag njöt storligen av fotot och musiken, ja, det var nästan som den förra filmen från Indien, att det här blev som en mindre resa, om än via filmduken och nu till Island.

Jag struntar i betyget.

3 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Då skriver väl jag betyg: 4.

Av 5.

Evas blogg sa...

Bara att få höra isländska borde göra filmen sevärd :) och alla fina vyer. Älskar ju den ön som du nog vet :)

Elisabet. sa...

Bert Bodin: när jag gick ut från Röda kvarn, hade jag nog satt ...9 av 10.
Med lite eftertanke kanske det blir ... sju. Musiken tio! Och fotot!

Evas blogg: kan verkligen förstå dig! Jag minns att min Maria också föll pladask .., hon var rent salig när hon kom hem!