torsdag 12 mars 2020

Inställt ....


Så kom då det första meddelandet som gällde mig själv .., nämligen inställd föreläsning med Ginna Lindberg, Sveriges Radios chef för utrikesredaktionen och ständig deltagare i USA-podden. 

"Föreläsningen onsdagen 25 mars klockan 19  - Med fokus på presidentvalet i USA och medierna - med Ginna Lindberg i Immanuelskyrkan ställs in pga risken för spridning av Coronavirus. Kunder får tillbaka inbetalada avgifter. Hälsningar Halmstads Föreläsningsförening". 

Kanske blir det likadant med Halmstad Brass två dagar senare?

Bilden från Sveriges Radio.

15 kommentarer:

Rexxie sa...

Tråkigt! Kan i och för sig förstå tanken men det börjar bli lite överdrivet.

Elisabet. sa...

Rexxie: ja, jättetrist! SOM jag hade sett fram emot detta!

Elisabet. sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Elisabet. sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Bloggblad sa...

Urtråkigt!
Vi kommer att ställa in körresan som vi sparat till länge... 😩
Här hemma mår vi utmärkt, men det känns som om allt stannat upp. Lusten också... Men ut på stavgång kan jag i alla fall ta mig utan att höra om corona.
Förskräckligt att samhället är så sårbart att ett osynligt virus kan få så mycket att braka ihop.

Rexxie sa...

Min arbetsgivare har just bestämt att alla ska jobba hemifrån. Kan förstå det på kontoret i Kista, men vi här i västerås är väl en normaldag ungefär 10 personer på 1000 kvadratmeter.Panik, panik, panik!

Elisabet. sa...

Bloggblad: ja, det är onekligen som att hela tillvaron - hela världen - satts på pausknapp.

Turtlan sa...

Tänker på alla företagare, arrangörer, hotell och t o m flygbolag i dessa tider. Börsras och varsel. Tillvaron är hux flux förändrad.

Sen all oro det ger. Näe så bedrövligt det känns.

Vi är bjudna på 80-års kalas i Stockholm i början av april men nu blir det inte av. Kanske i mindre skala men jag tycker inte vi ska åka med hänsyn av 80-åringen.

Ja det blir till att göra fler skogsutflykter framöver istället för stadsresor.

Babsan sa...

Dottern ringde från Oslo båda skola och Barnehagen stängd i 14 dagar ,maken i karantän efter en weekendresa i Budapest.Dottern jobbar inom äldrevård svårt att veta hur hon ska tänka,.....Jag är ledsen att vi bor så långt ifrån och inte kan passa barnen.

Elisabet. sa...

Turtlan: ja, jag tycker så synd om alla som drabbas ekonomiskt - det kan ju bli konkurser och annat - och fy, så ledsamt! Oroar mig gör jag inte; det hjälper ju föga.

Babsan: Tur i oturen då att pappan är i karantän, då får han ta hand om barnen.

Turtlan sa...

Ja vilja effekter detta ger. Sen om man lyssnar på tex Agnes Wold och smittskyddsläkaren Gieseke så bör nog far och morföräldrar inte passa barnbarn som kan smitta sina äldre släktingar eftersom de är mer i risk än barn och yngre vuxna.
Så kan man också se på det hela men sen är det ju inte lätt så man får lösa så gott det går.
Jag tänker att om barnen inte kan vara i skolan så kommer det fattas personal inom äldre och sjukvård tex.
Vi får hoppas detta rider över så gott det går.

Monet sa...

Jag är på tvärs mot alla som kallar detta för panik och hysteri. Det är det INTE. Detta är en världsomspännande pandemi med effekter på hälsa, politik och världsekonomi som vi inte upplevt på decennier. Världens samtliga politiska ledare och den samlade internationella forskareliten har gjort bedömningar och fattat beslut som i allt går ut på i möjligaste mån få stopp på spridningen och klara vården av de svårast sjuka. I västvärlden står vi bara precis i början av detta och det är inte sagt för att skapa oro eller skrämmas. Jag följer utvecklingen noga, inte minst genom seriösa internationella nyhetsmedier och medicinska tidsskrifter och konstaterarvatt Sverige på många plan skiljer ut sig. Informationen är minst sagt luddig, otydlig och full med dubbla budskap. Den framförs på ett nonchalant sätt av myndighetsföreträdare ich inte av de högsta politiska ledarna som i andra länder. Vi är också ovana vid allvarliga kriser. I inga andra länder klagar man över inställda evenemang, tuffa restriktioner, inställd skolgång etc. Solidaritet, fokus på det som absolut måste prioriteras - i nuläget prioritera de svagaste (som därför INTE ska ta hand om några barnbarn) och se till att vården kan hållas igång - det förstår alla. Liksom att det inte är läge för resor nu - det är ju just genom vårt intensiva och förändrade resmönster de senaste 30 åren som det här har kunnat uppstå.

Elisabet. sa...

Monet: men jag har verkligen inte klagat på något inställt evenemang. Jag tycker det är trist, men förstår helt och fullt om det ställs in.

Monet sa...

Jag pratar inte enskilt om dig förstås Elisabet. Jag har en annan erfarenhet nu efter tio år i Frankrike och kommer med ett annat perspektiv från ett land där besluten tas i annan ordning och där informationen inte ges av nonchalanta myndighetsutlövare med händerna i byxfickorna. ALLA i Frankrike fattar att det är skarpt läge. Man vet det sen flera generationer tillbaka. Det gör vi inte här i Sverige. Det är inte vårt fel men det gör att vi blir både senfärdiga och har vant oss vid attityden:” Det är ingen idé att oroa sig, det blir som det blir.”.

Det är klart att det är tråkigt att sydeuropéerna inte längre ska kindpussas och tvingas stå med en meters avstånd innan de släpps in i matvarubutikerna. Att 70-åringarna uppmanas att hålla sig hemma och enbart gå ut för att göra mindre inköp (läs den dagliga baguetten) och inte sitta på caféerna med jämnåriga. Men de har varit med om två världskrig och ett antal andra katastrofer vi svenskar inte har en aning om och när det gäller så ”gnäller” man inte över inställda evenemang eller andra restriktioner. Min dotter och svärson med avancerade jobb i Frankrike och Monaco skrev sent i gårkväll efter president Macrons tal till nationen: Från och med nu arbetar vi hemma. Vi tar själva hand om barnen i hemmet (7 och 10 år) och sörjer för deras hemmaundervisning. Det är inte tal om annat än att man solidariskt inser att det är med gemensamma ansträngningar man eventuellt kan stoppa detta. Ingen, säger ingen, säger något om att det är tråkigt med inskränkningar i det privata livet. Det är detta som är den stora skillnaden. Plus att man också förbereder sig på annat sätt.

Om du ska hoppa in på jobbet, tipsa då om detta som jag nyss fick från fransk vän: på samtlga supermarché och mindre butiker finns gratis pumpflaskor vid ingångarna med handsprit som alla kunder tvättar sig med både vid ankomsten och efter inhandling. Varje kassapersonal har egen flaska handsprit vid kassan och är tvungen att snabbt tvätta sig mellan varje kund, Grönsaksdiskarna är antingen plastövertäckta eller försedda med trevliga anslag om att det inte längre är OK att vidröra dem, man klämmer inte på tomater och avocado! Vet inte om det skulle fungera på ditt Hemköp men kanske värt ett försök?

Elisabet. sa...

Monet: ska kolla upp hur det fungerar i morgon, jag har inte varit inne i affären på ett par dagar. Handspriten var slut när jag senast var där.