måndag 9 mars 2020

Måndag ....


Det är tur att man omtänksamma vänner.
För kanske två, tre år sedan, hörde hedgrenskan i Trelleborg av sig och meddelade att hon sett ett sånt fint matbord på någon loppissida och jag kontaktade annonsören och så körde vi till nånstans öster om Helsingborg och där stod det där bordet med fyra eller sex stolar och det var helt underbart!
Det är det borde som står i uterummet.
Femhundra kronor kostade kalaset.

Och friherrinnan har gjort samma sak.
Tipsat, alltså.
Hon upptäckte en bortskänkes-Ektorpsoffa i Harplinge, bara att hämta, jaha, då fick vi den också och den soffan är bättre än den hörnsoffemodellen av samma märke som vi har.
Perfekt!

Och nu, det var igår, berättade samma friherrinna att hitom Falkenberg fanns en gammaldags fåtölj, samma stuk som den loppisfåtöljen jag köpte för 50:- en gång i världen, men inte med så hög rygg.
Sagt och gjort.
Ett hundra kronor skulle den åttioåriga damen ha för fåtöljen och vid elvatiden var vi på plats och hämtade fyndet. Det var i kvinnans rabatt som dom här julrosorna blommade nåt så otroligt!

"Då måtte du ha gröna fingrar ...?" sa jag.

Nej, verkligen inte, sa kvinnan. Hon hade planterat en enda planta och nu var den så här frodig!


Fåtöljen hade bättre stoppning på sittdelen än den gamla - mycket bättre - och man vänjer sig förstås vid att inte kunna luta huvudet bakåt. Det blev bra mycket luftigare i vardagsrummet.


Och jag bara  ä l s k a r   armstödet.


Eftersom vi ändå var i närheten, körde vi till Icabutiken i Skrea Strand.
Vilken fin affär!
Luftig, välordnad och med en fantastiskt sortiment!


Finurligt sätt att låta kunder provsmaka skinka!


Bakom disken stod en vänlig kvinna som arbetat länge i butik och hon var så rar och det blev prat om hur mycket som förändrats när det gäller butiksarbete i allmänhet, men bakom delikatessen i synnerhet. Så mycket dokumentation det är numera! Och nu finns ofta riktiga kockar i kulisserna som gör matlådor till stressade kunder - eller till den som inte har lust att fixa middagen själv -.
Tävla kunde man också göra.


Snygg uppläggning i disken också.
De är ju knepigt det där .., att skiva upp så pass mycket, det fordrar ju att det säljs ganska bra.
Å andra sidan kan dom ju göra färdiga paket av det hela till dagen därpå, det går ju det med.
Hur som helst blev i alla fall friherrinnan lockad att köpa rostbiff.
Inte bara lockad; ett paket fick följa med hem.
Bra med nationsflaggor på prisskyltarna.
Då behöver ingen fundera var skinkan kommer ifrån.



Vi tog vägen via Boberg hem.
Där finns den här gamla välvda stenbron byggd 1810 och nåt så otroligt vacker.
Men hu, ingen av oss vågade böja oss fram för att få fina bilder!


Åt andra hållet.
Undrar just hur det såg ut här för två veckor sedan ...?
Alldeles i närheten finns en fin hembygdsgård och den hoppas jag kunna ta mig en titt i någon gång.


Så här ser den ut.
Vilket arbete att göra nåt sånt!
Bilden är lånad från en sida med stenvalvsbroar i Falkenberg.

Så har det varit idag.
Pv är liggande och tror sig snart ha fått coronaviruset.
Vi får väl se.

5 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Jaha! PV har väl andats in en och annan gång under sitt Vasalopp, förstås. Hm!

;-)

Elisabet. sa...

Bert: jag tror han stod 1 timme i telefonkö ..., det torde väl vara halva halland som ringer. Vi gissar på vanlig influensa, han brukar bli knalldålig då.

Monet sa...

Jag tycker faktiskt också det låter som om det kunde vara corona. Flera infektionsläkare varnade innan Vasaloppet just för smittspridning där med tanke på det stora antalet europeiska deltagare, inte minst från Italien. Ett råd är väl ändå att tala med 1177 eller 113 13 och hålla ut under vöntetiden men framförallt att ni håller er ifrån folk båda två. Bara anta att du också bär på smittan och sen sitter i kassan? I Sverige tar man alldeles för lätt på hela situationen jämfört med övriga länder - som någon professor skrev: tror man att man börjar känna symptom enbart efter arbetstid?

Elisabet. sa...

Monet: ja, han har talat med 1177 som inte tyckte att det var behövligt med provtagning för hans del, utifrån de symptom han hade. Det här året glömde han att ta influensasprutan, det gjorde inte jag. Om det nu öht har någon betydele i sammanhanget.

Monet sa...

Om det nu är så att han blir dålig av vanlig influensa och inte är vaccinerad i år är det väl rimligt att det är så. Å andra sidan drar man ner på antalet provtagningar nu, särskilt för oss i sthlmsregionen. Ingen av oss vaccinerar oss längre - vi var dödens lammungar och sjuka i ett halvår efter svininfluensasprutan så det gör vi INTE om. Jag är mest irriterad på folk som inte tar det här på allvar och därigenom beter sig lättsamt i förhållande till om man ev kan smitta andra. Nu kommer det ju lite allvarligare information som förhoppningsvis gör att folk både förbereder sig och håller sig hemma. Det är riktigt svårt läge -för hela världen faktiskt!