torsdag 9 april 2020

En dag i april ...

... arbetar pv mest hela tiden i det där lilla förrådet, som faktiskt blir ett litet rum.
Ny väggar, nytt golv. Vävtapet. En säng. Hyllor. Krokar. Det blir nog bra.

Och så har han handlat på K-Rauta och hjälpt Mymmel med frakt av plantjord och pallkragar och han har handlat till oss själva och nu är han hos grannen i Stora Hus och är mattelärare till någon som behöver extrahjälp.

Själv har jag börjat ordna med grillen .., fixat det som ska ugnsrostas .,. och ska strax skriva till min syster i Australien. Och jag har städat upp i cykelskjulet och njutit av gårdagsröjningen i växthuset.


Och inspirerad av friherrinnan besökte jag Antjes Blomsterverkstad i Stora Skipås.
I nånting som nästan kunde vara en lada eller liten stuga, där håller Antje till och det var verkligen som att träda in i paradiset! Såååå mycket blommor och såååå mycket gult och grönt och så mycket fint!


En sån bkuett med lite annat i, fick följa med hem.


Det är ju så .,. att vissa människor tycker man genast om. Man gör det utan att veta varför, eller kanske mera .., man känner att allt flyter på. Så var det med denna Antje. Född i Berlin, florist, men kom till Sverige i början av 90-talet. (Jag trodde först att hon kanske var från Danmark).

Efter en stunds småprat kom jag på det .., varför hon kändes så bekant? Jo, hon påminde väldigt mycket om "tant Margareta", vår granne ett hus bort i Malå.
Vi bodde på Ringvägen 29 och hon och hennes familj på Ringvägen 33.

Margareta var omåttligt intresserad av blommor i allmänhet och odling i synnerhet. Hon odlade squash långt innan jag hade hört talas om den grönsaken .., hon hade mängder med grönkålsstånd i landet och kokade grönkålssoppa vintertid (gick bara ut och grävde fram kålen under snön!) och Margareta var lång och hade alltid långbyxor - jag kan inte komma på att jag någonsin under alla år såg henne i kjol eller klänning -!
Och så hade hon trenchcoat.
Margareta älskade att ro ut med båten och lägga ut nät .., hon sydde enormt mycket  och på hennes köksbord låg ofta Burda-tidningar med mönster till olika klädplagg.

Ja, jag har flera gånger berättat om henne här på sidan, men gör det gärna igen.
Margareta kom att betyda mycket för mig i min barndom .., hon var en slags jordnära trygghetsmänniska .., tryckkokaren stod på spisen .., hon hade Picasso-kopior-tryck i halltrappan och var väldigt konstintresserad.
Och det var Margareta som en gång sa till mig att "oj, så viril din pappa verkar vara!"
Jag minns att jag - efter detta - inte enbart såg honom som pappa, utan som en vuxen man.


Allt sånt tänker jag på när jag Margareta dyker upp i mitt minne. Nu finns hon inte längre - hon har varit död sedan många år tillbaka, men det vet ni väl också.

Har precis pratat med äldsta dottern, nu på väg till ännu ett tolvtimmarspass på IVA.
Tre pass på raken, tre lediga dagar och så börjar allt om igen.

Sigge går här och jaaaamar .., Harry vill väldigt gärna smaka grillad fläskytterfilé och det var jag som grillade och det blev jättegott! Det tar sig.

2 kommentarer:

mossfolk sa...

Det är så skönt att rensa och städa i ordning när ljuset kommer tillbaka. Fast vi ligger verkligen i lä om man jämför med vad ni röjt och skurat och haft er. Vilken energi!
Idag skulle jag ta kort på påskpyntet i fönstret och insåg att morgondagens projekt nog måste bli fönsterputsning ;)

Elisabet. sa...

mossfolk: allt beror förstås på hur utgångsläget är/var. Jag är helt förvissad om att vi ligger i lä :) Här ska också putsas fönster idag! Glad Påsk till hela familjen!