tisdag 7 april 2020

Femtio kvadrat ....


Igår på jobbet hade jag en familj i kassan som i vanliga fall bor och arbetar i Kina.
Utskrivna från svenska myndigheter och helt omöjligt för dem att utnyttja eventuella rabatter, då dom, precis som t.ex polska, lettiska och andra gästarbetare, inte har något svenskt personnummer.

Nåja, det var inte så att dom här kunderna beklagade sig, det var mer ett konstaterande när jag frågade om dom inte hade något bonuskort.

Det är nu någon månads tid som familjen inte kunnat återvända till vardagstillvaro i Kina och jag frågade hur dom  n u   bodde, ja, man kan ju anta att dom antingen hyrt ut sitt hus eller helt enkelt sålt det?

Jo, så var det .., och nu bor hela familjen på femtio kvadratmeter på kvinnans mammas tomt.
I ett litet uthus, mer som .
En lillstuga.

"Men det går bra ..,  man får anpassa sig", sa kvinnan leende.,

Hon är så himla rar och fin!

Så kan det vara.
Och likadant är det med Marias svåger och svägerska som precis inlett sin USA-tillvaro och så blev det karantän och dom hann precis hem och deras hus är sedan i höstas uthyrt, så det blev till att bo hos Berra och Maggan som i sin tur drog till landet, utanför Norrtälje.

Pussel-pussel!

Här i huset pågår storröjning .., det har fejstajmats med minstingen i Malmö och om två timmar ska vi hämta släpvagnen från affären och köra norrut, till återvinningen i Falkenberg.


2 kommentarer:

Rexxie sa...

Skulle inte förvåna mig om du erbjöd dem att komma hem och bo hos er! :-)

Elisabet. sa...

Rexxie: hahaha .., oj, har jag skildrat mig själv i så tjusiga ordalag! Men min mamma hade garanterat gjort det. Nej, hon hade bytt med dem! ,-)