söndag 3 maj 2020

Söndagkväll ...


Så många härliga dagar vi har haft, i alla fall i stort sett!
Fredag, lördag och idag fritt för pv och det har blivit mycket gjort.

Idag har han byggt på pallkragen som mer eller mindre ruttnat upp och jag har planterat blommor, flyttat ut sticklingar, sett till att gräsklipparen håller sig där den ska vara - den har en förmåga att vilja rymma -.

Vid fyratiden tar vi bilen och åker till Skallkroken och vi har ned oss kaffe och lite fikabröd och jag ringer Sonja och säger att hon var välkommen, om hon vill.
Det vill hon.
Vi sitter i vindskyddet ., Harry lullar på längs bryggan .., och mitt emot oss håller en man i vår ålder på att rengöra däcket på sin båt och jag säger att kaffet och det andra till honom också.
Ja, tack .., kaffe kan han tänka sig. Så sitter vi där tillsammans och det finns helt enkelt inte ord för hur trivsamt det är.

Nån större distansering är det inte; kanske en halvmeter mellan oss på träbänken, men jag tänker att det är väl ungefär samma avstånd som när man står i kassan och har kunder framför sig.

Medan vi sitter där har hunden Max husse mastat sin segelbåt och Max - den där vita spetsen - kommer springande emot oss och harry viftar på sin lilla killingsvans och vi säger att å, vilken bra social träning det här är för honom!

Människor kommer och går .., några stannar till och klappar och småpratar med honom .., och nån tittar på plastmuggarna och den röda tekannan som jag köpt hos Antikkulan utanför Ängelholm och nån säger "oj, det där ser trevligt ut!"
Det är precis vad det är.


Vi har glömt nycklarna till båtenhemma, så det blir bara bryggfika, tillsammans med gastande strandskator och små sädesärlor vilka vippar omkring lite här och där.

Och för övrigt?

Jo, idag fyller världens bäste Ulf år; alltså Eva från Tyresös långe man (som visade sig vara halvlång) .., oj, vad vi tycker mycket om honom och oj, vad vi saknar att dom inte kan vara här just nu.

Grattis du alltid så rare Ulf! 

Inga kommentarer: