lördag 23 maj 2020

Söndagmorgon i landet Halland ....


... och samtidigt ett dagens fönster, det var från tiden innan vi hade bytt fönster på huset.

Klockan är snart nio, men jag har varit vaken länge. Borta är solen och den blå himlen, eller borta - den finns ju där - men inte här.
Inte just nu.

Gårdagen bara susade iväg.
Först ett besök på Biltema (där allt, verkligen allt .., verkar finnas!) där det skulle köpas splintar och annat till båten och själv hittade jag en perfekt hopfällbar fällstol ..,  en som inte är så himla låg (tar sig gamlingar öht ner i såna numera?) .., plus en liten pool perfekt till småttingar som någon varm sommardag kanske kommer på besök .., och pv köpte en flytväst i storlek 10-20 kilo .., ja, plus en hel del annat. Flera gånger kom ett biträde fram och undrade vänligt om jag behövde hjälp och jag blev så förvånad .., trodde mest att den servicen förekom i fina klädbutiker?
Till Claes Ohlsons hann vi också (det var där splintarna fanns!) och den lilla, lagom stora rislampa som jag hoppats hitta till växthuset, den fanns inte. Bara en jättestor, nej, den fick vara.


Senare på kvällen kom Hilda, Patrik och lille Edvin på middag och den minstes morfar förevisade pianot, mandolinen, samt växthuset .., och att leksaker behöver vara dyrbara och uträknat pedagogiska betyder inte alltid att dom blir älskade: nej, en flugsmälla och en utdragbar ryggkliare gjorde däremot stor succé!

Det var trivsamt, som alltid. Och Edvin har nu börjat prata och då blir det ju nånting helt annat. Rabarberpaj, det tyckte han var smaskens och Harry var spännande värre. Roligt var det också att med en något för tung spade försöka gräva i trädgårdslandet; det som inte är något egentligt sådant .., nej, där hamnar allt lite huller om buller.

Men varför en bild på den träskål som min morfar gjort? Jo, den hade vi sallad i. Varför den är märkt med en 5:a vet jag inte? Kanske nåt inlägg för åtta år sedan där vi skulle lista saker som betyder nånting extra? Nånting som vi skulle rädda vid en brand?


I letandet efter bilder, dyker pElle upp.
Var gång jag klipper gräset - just där pElle ligger begravd - tänker jag att det måste bullra nåt hemskt där nere i jorden och ja, jag inser att det nog möjligen bara är benrester kvar av denna älskade katt, men ändå.
Nån vila för hans lilla själ, det blir det i alla fall inte med gräsklipparbullret.
(Robotgräsklippare är toppen, men den kommer inte åt riktigt överallt).

Inget planerat för dagen.
Gråmulet ute.
Och m ä n g d e r  med mördarsniglar ute på gräsmattan.
(Det har regnat i natt).

11 kommentarer:

Annannan sa...

Här i Portugal är det lördag ;-)

Turtlan sa...

Jag såg något mindre rislampor Rustan. Solcellsdrivna. Syntes inte juverna de lyste men de var i storlek något mindre än en volleyboll kanske. Inte vita utan olika mönster på.

Turtlan sa...

Inte några juver... hur de lyste ... ska det vara...

Ulrika sa...

Väntar bara på att sniglarna ska dyka upp här... Har inte sett nån än men de kommer väl. :-/

Anonym sa...

Hej .Her i Norge er det i dag lørdag ,til orienterin

Bert Bodin sa...

Lördag även här i norr.

Monica T. sa...

...tänka sig till att det är lördag här i Lysekil också!! 😀😂🤣

Monet sa...

Lördag i Norrtälje också;-)

Cecilia N sa...

Det känns som att jag på pin kiv ska säga att det är någon annan dag … hihi.

Bert Bodin sa...

Jag har kommit på det. Elisabet är synsk. Det är söndagen hon berättar om.
Imorgon får vi se om det stämmer ... eller, det gör det ju, förstås.

Elisabet. sa...

S o m jag ler åt era kommentarer!