onsdag 1 juli 2020

Dag 7 ....


Hela natten har varit turbulent .., det har varit storm i byarna och nåt så som båten skakat och som det har knakat och knirrat och jag tänkte  - det var vid tvåtiden i natt - att nu sliter den sig och vi guppar iväg ut på ett bråkigt hav.
Det gjorde den såklart inte.

Vaknar till aningen svagare vindar, men det slår vattenkaskader över piren och vi avvaktar med ge oss av. Tidigt i morgonbitti, kanske.
Inte en endaste båt har kommit eller lämnat hamnen sedan vi lade till, däremot är här herrar och kollar till sina förtöjningar .., det ändras och hålls på!

Och idag?
Jo, vi tar Palmbussen som är av modellen hop-on-hop-off som går mellan Trelleborg, Gislöv, Dalens bad och Smygehuk och så går det för runt igen. Perfekt för båtmänniskor utan bil! Och gratis är det också. I Trelleborg ska vi proviantera .., det måste fyllas på i kylen.

Kanske får vi också besök av pv:s lillebror Ulf med fru Inez?
Vi får se.

Ajöken, sa fröken.

2 kommentarer:

Bloggblad sa...

Hoppas det mojnar!
Roligt att läsa om er seglats! Vi har en sån där förtöjningsgrej också - fast ingen såg oss när jag tappade "snöret" och det trasslade in sig i propellern och båten snurrade runt... och Per låg dubbelvikt med motorn uppfälld och trasslade ut eländet medan jag såg för mig hur vi skulle behöva ringa efter hjälp... intrasslade 5 meter från land... (Det är 10 meter lös gegga på botten så det går inte att hoppa i och jobba från vattnet trots att det är grunt.)

Elisabet. sa...

Bloggblad: jag har medvetet undanhållit dom som eventuellt läser här, vissa detaljer av tilläggningen. Tänker att en gång får jag väl igen .., så jag bidar min tid ,-)