onsdag 29 juli 2020

Kväller ...


Fortfarande denna evinnerliga blåst!
Badrumsdörren - som inte är riktigt stängd - smäller dovt. Jag tänker att jag inte får glömma att stänga den.

Och så trivsamt med gäster.
Eva och hennes man kom vid halv sex och åkte kanske hem vid åttatiden? Jag bjöd på ratatouille där jag tillsatt stekt lammfärs och så ugnsrostad potatis, morötter och palsternacka till detta. Jo, det blev gott.


Vi satt i uterummet och pratet böljade fram och åter.
Vad handlade det om?
Tja .., det var allt från dyrbara resor i tidningen Vi (framför allt innan coronatiderna dök upp), till hur en bra reseguide bör vara. Jag minns att grannen hemma i Malå pratade om hur fantastiskt skicklig Lasse Lönndahl var som reseledare, det kom jag plötsligt ihåg och att mängder med malåbor reste med Wåhlbergs Buss till Leningrad, tjoppade också upp i mitt minne.


Eva berättade om bussresor  (i Resos regi) med sina föräldrar och hur roligt det var och det var allsång i bussen och maskerad när dom väl var framme och en man hade klätt ut sig till en garderob och för att dansa med honom fick man öppna"garderobsdörren" - själva garderoben var gjord av kartong! Hon kom ihåg hur glada hennes föräldrar var på dom där resorna. Kan det ha varit till Örenäs slott i Skåne? Eva kom också ihåg att hon för första gången fick se blåstång.

Pratet handlade också om det här med Samlad Tropp, om midsommarfirande, sjösjuka, en språkresa till England på 50-talet och rädslan att bli av med sin resväska .., och vi pratade om reservnycklar .., pv:s båtmotor, covid-isolering, Linas matkasse ., spännande maträtter .., olyckan där deras dotter blev påkörd .., och vi surrade om blåsten och jag fick veta att Evas man - blåsten till trots - hade tagit sig ett dopp så snart dom installerat sig i sommarhuset.


Fortkörningsböter i Puttgarden hann vi också med och min och mina barns pappas (plus två av våra barn) bilsemester från Malå till tio mil söder om Alicante i Spanien .., det måste ha blivit mer än trehundra mil enkel väg! Hur orkade vi? Hur orkade barnen?
Vad tänkte vi med?
Förmodligen tänkte vi inte alls.

Nu är det i alla fall kväller.
Sjösättningen av båten hade gått bra och Elliot hade gjort stora ögon när båten dinglade i luften.

Nu mot sängen!

4 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Fin bild med måsarna.


Många resor med RESO blev det när jag var barn. Land och rike runt. Bornholm, Gotland, för att inte tala om Halland.

Elisabet. sa...

Bert Bodin: se där, fler Reso-resenärer! Lustigt hur man helt plötsligt kan komma ihåg att det reseföretaget på nåt vis tillhörde Kooperationen!

Bloggblad sa...

Visst är det underbart skönt med småprat om ditt och datt. Jag känner ett par personer som inte förstått vitsen med det, utan bara vill prata om viktiga saker. Det är ju just i såna lättsamma situationer som kittet mellan vänner växer och då törs man även prata om svårare ämnen också.

Jag har missat en del här ser jag, medan jag målat hus - och för all del - gått en del sköna promenader i ensamhet.

Elisabet. sa...

Bloggblad: ja, jag tycker om det sättet att umgås. Och det ena ger ofta det andra. Plötsligt kommer man ihåg saker som man själv glömt bort. Ja, SÅ var det ja!