måndag 10 augusti 2020

Det var länge sedan sist ...

Eller egentligen inte sååå länge.
Ett halvår, kanske.

Men nu är paprikorna förhållandevis billiga (29:95 kilot) och jag har kvar ett mindre paket lammfärs i frysen, så det blir som bäst.
Förväller paprikahalvorna, steker färsen i curry tillsammans med lök och vitlök och sist av allt i med stora vita bönor, mer som för att fylla ut.

Och så pytsar jag färsblandningen i paprikorna, häller på riven ost och gratinerar i ugnen.
Till detta bulgur och sallad, plus jättegott med mango chutney!

Pv åt tre halvor.
Jag en stor.
Två är kvar tills i morgon.

Over and out.

6 kommentarer:

Turtlan sa...

Låter himmelskt! Här vankas köttfärssås och pasta på båten. Ikväll lagar kaptenen maten.

Lena i Östersund sa...

Men mums så gott det lät. Åh, som av en händelse har även jag ett paket lammfärs liggande i frysen som borde ätas upp. Ja, inte frysen då men färsen, så tack för tipset😊

Elisabet. sa...

Det blev jättegott!

Elisabet. sa...

Lena i Östersund; du får testa! Så enkelt och smaken sitter i ännu. Stekte det i curry, kom jag ihåg nu!

Bloggblad sa...

Men så bra! Tack för ännu ett enkelt recept. Fyllda paprikor gjorde jag rätt ofta under tidigt 70-tal, sen har det (liksom många andra rätter, typ Flygande Jakob) fallit i glömska.

Elisabet. sa...

Bloggblad: ja, såna gjorde jag för några månader sedan .., det var riktigt gott!