fredag 14 augusti 2020

Denna dagen ett liv ...


Vad har hänt den här dagen?
Jo, ganska mycket.

Jag har cyklat till Slöinge för att hämta ut ett paket och den cykelturen blev bökig värre, då pv föreslagit en mindre trafikerad variant (läs: i ödeskog och nästan på åker!) och hade jag använt njurbälte, ja, då hade det nog känts bättre.
Men till slut kom jag till den här asfalterade lilla vägen och det var som den allra ljufvaste musik! Och jag såg hästar, kossor, får och blommande cikoria.

Det blev nästan tre mil även idag och även om jag har elcykel, använder jag så långt det är möjligt den lägsta växeln. I riktigt branta och sega uppförsbackar, får batteriet hjälpa till lite mera.


Så svängde vi förbi Sonja med pv:s vansinnigt goda skink,- och blomkålsgratäng ., därefter till en kvinna som ibland kommenterar här på bloggen och hennes och makens trädgård, ja, det är nog den vackraste jag någonsin skådat!
Inte så där exakt perfekt, utan mer som att vandra omkring i en djungel!

Efteråt iväg till båten.
Nästan varje dag är vi ute några timmar .., två, tre .., och låter båten driva lite och vi badar från badstegen och det är så underbart att det går inte att beskriva! Att på en gång hamna i djupt vatten när badar, ja, men så härligt! (Sexton meter var det just där).

En enda liten makrill nappade på kroken, men den fick återvända till sitt rätta element.
Stackars liten, så rädd den ska ha blivit.

I morgon blir det ny sväng på havet, men också ett besök hos Sonja och senare på kvällen middagsgäster. På söndag är vi bjudna till rara grannen Birgitta, tillsammans med Britt och Ecke, på surströmmingsmiddag! Och på måndag kommer sonen med familj från Malmö! Bara en massa glädje att se fram emot.

Ajöken, sa fröken.

2 kommentarer:

mossfolk sa...

Vad ni hinner- och orkar med i värmen! Fullt ös. Stolarna blev ju jättefina och så mycket roligare när man kan använda gammalt istället för att köpa nytt!

Elisabet. sa...

mossfolk: ja, det är nog mest pv som gör saker. Själv däckar jag i den här värmen!