fredag 4 september 2020

Snabba beslut ....


Någon gång mitt på dagen i onsdags - då, när jag tagit ett hastigt dopp i havet tillsammans med friherrinnan och hennes goda vänner - ringde pv och frågade om jag inte ville göra honom och Tommy sällskap på sommarens sista segeldag, från Skärhamn till Vindön dagen därpå?

Det längsta jag varit i Bohuslän var till Björkö (det var där jag brände mig så hemskt på en manet) och jag sa att ..., men jag vet inte .., det kom ju på så hastigt .., och jag tänkte på bilresan upp .., att köra genom Göteborg och ner i Tingstadstunneln och all tung trafik och Tjörnbron som är så hög. Allt det for genom huvudet. Allt som kunde hända.

Men så tänkte jag o c k s å  på hur roligt det kunde bli och det tog inte mer än tio minuter kanske, så sa jag "okej, jag kommer!"

Det blev till att packa ihop i all hast .., vattna blommorna .., ställa fram mat till sigge - i såväl uterummet som i köket(vi har ju kattlucka) och fylla med solrolsfrön till fåglar och ekorrar och prata med grannen som lovade titta till sigge och sen iväg! Harry fick såklart göra mig sällskap.

Gick det då bra att köra genom Göteborg?
Svar: ja! Men oj, så koncentrerad jag var .., ingen radio påslagen .., ac:n skruvades ner .., inget fick distrahera mig!

Nåväl, vi kom fram nästan exakt samtidigt till Skärhamn och jag sprang ner till bryggan för att fånga deras ankomst och då såg det ut så här., som på bilden här ovanför.


Vi fick bra plats vid en brygga och intill oss låg två Bavariabåtar där män i vår ålder kompisseglade och blev allt mer pratglada allt eftersom kvällen led.

Pv och jag själv gick till badstranden vid Akvarellmuseet och tog ett kvällsdopp i ett svalt hav - men hjälp, så skönt - och så vanvettigt vackert!
Det var där vi badade sommaren 2009 på vår första gemensamma semester och det var då pv sa att "bara så du vet, så är din baddräkt rätt lös i grenen". Ja, men det var ju underbart att få veta det .., så där när man haft i något års tid!

Träffade en familj från Stuttgart som också badat och som var lyriska över hur fint det är i Bohuslän. Och tänk, så lite människor här var!


Det blev en trivsam kväll.
Pv bjöd på thaimiddag en bit från hamnen .., vi gick hem i  solnedgången och fick koden 1569 till dusch och toalett och gjorde sedan ganska tidig kväll; T och pv hade ju seglat natten och inte fått mycket sömn. (Det visade sig senare att pv fått fel kod från hamnvärden .., det var inte alls den koden och arma den som kämpade för att komma in till toaletten och så öppnades inte dörren! Själv vände jag på siffrorna och se .. Sesam öppnade sig!)

Jag frågade båtgrannarna vad det för underlig flagga dom hade?
Jo, den här rutan uppe till vänster var alltså den gamla unionsflaggan mellan Sverige och Norge. Aha .., det borde man kanske begripit!


Sent på natten vaknade jag och gick till servicehuset för att kissa.
I en av båtarna intill oss -  i sittbrunnen - satt en av männen för sig själv och jag tänkte att han varit ute i samma ärende, men kanske inte kunde somna om.

Så var det inte alls.
En timme tidigare hade hans före detta fru ringt honom och meddelat att deras son varit med om en mc-olycka och nu låg nedsövd på något sjukhus, illa skadad .

Så lite man vet vad som väntar.
Såååå lite.

Och jag är ännu så uppfylld av den här korta seglatsen, som för mig bara varade i en dag, så nu gör jag stopp här och skriver mera i "min dagbok" i morgon.