måndag 11 januari 2021

Himmelsfärd ....


På fyrtiofem minuter hinner man alltså åka raka spåret till paradiset, enbart genom ett besök hos frisörskan i Harplinge - eller för den delen i vilken salong som helst -. 

Den där känslan att få luta sig bakåt och få håret tvättat och hårbotten masserad, ja, det är en sån lycka så det är inte sant! Efteråt ligger lockar i drivor på golvet och när frisörskan håller upp spegeln för att jag ska få se "hur fint det blev" där bak, vill jag bara blunda .., det liknar mest pälsen hos ett lockigt får! 

Sen blir det till att betala och så in i bilen och köra hemåt. I baksätet ligger harry och sover och jag trevar efter hårspännet medan jag kör .., saktar till sist in och parkerar på en grusväg .., sätter upp håret och tänker att oj, så mjukt och lent det blev! Det är väl den där Arganoljan förstås. 

Nu hemma och kaffe och hårdmacka och pv som ringer från nytt nummer och äldsta dottern som - efter nattjobbet - varit ute med Charlie på långpromenad, 

Hällregn här utanför. Och Susie Arioli som sjunger gudabenådat vackert för hund, katt och mig själv. "All the way", heter låten.

8 kommentarer:

Bloggblad sa...

VA? Du har väl inte kapat av allt? Det lockiga långa rufset är väl ditt signum på nätet? Ja, förutom dina trevlig inlägg förstås.

Själv har jag coronafrisyr för andra gången. Sent i våras kändes det ju ganska ofarligt att gå till frissan, sen hann jag gå en gång i månaden några gånger, men nu ... det enda märkliga är att det blivit ganska lockigt, jag som haft spikrakt hår förr.

Min frissa gick i pension vid jul, så jag hann inte gå "sista gången" och göra slingor. Den som tar över ska vara bra, men jag har fått byta flera gånger och var äntligen nöjd igen. Alltså, de har inte sparkat ut mig som kund, en dog, en annan flyttade och en tredje var svindyr (och lämnade akut återbud ett par gånger).

Elisabet. sa...

Bloggblad: vi pratade om det, det är ju såå snyggt med kort hår, men hon menar ju att jag har så lockigt så det är knepigt att få det bra. Lockarna på facebook var väl ett lockbete (i ordets rätta bemärkelse... pv föll ju för dem) för femton år sedan ,-). Nu vore det nog svårt att agna med nån bild! Så det blir som vanligt, jag sätter upp det och det går bra. Hon håller på att veta hur jag vill ha det.

Elisabet. sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Elisabet. sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Vonkis sa...

Kommer inte ihåg när jag gick till frisören senaste gången. Det kan vara 18 månader sedan. Men det har inte med corona att göra, det har gått ett minimum av ett år mellan klippningarna de senaste åren. Fråga mig inte varför bara, precis som du beskriver tycker jag det är ljuvligt när någon annan håller på i mitt hår men att gå till frissan har ändå blivit bortprioriterat. Kanske för att mitt hår är så tråkigt att det ändå inte går att göra så mycket åt det :-)

Bert Bodin sa...

När får vi se resultatet. Jag menar, det som ev. finns kvar på huvudet.

Elisabet. sa...

Vonkis: Jag går kanske en gång per år, men nu var det så skruttigt längst ner, så nu var det rent behövligt. Och eftersom jag rätt ofta hackar lite i luggen där lockarna spretar och har sig, blir det till sist bara hemskt. Nog borde jag gå oftare!

Bert Bodin: ,-)

Monet sa...

Men det ser fortfarande så mörkt ut, det på golvet? Är det sista av det som var färgat? Och v å g a r du verkligen vara i så tät kroppsnära kontakt med någon som träffar så många andra människor dagligen? Frisörsalonger tillhör ju i de flesta andra länder de översta på listan är det gäller smittspridningsrisk. Ja, jag vet att jag är erbarmligt tjatig kring detta och har varit från första stund. Men räcker inte över 200 döda per dag för att vi alla ska förstå att det är kontakten mellan människor som orsakar det här? Jag håller fortfarande tummarna för er... Och alla andra förstås.