söndag 10 januari 2021

Söndag ...

Sista dagen som pv är helt ledig. Nu väntar vanliga veckor - trista veckor för den som inte är överförtjust i distansundervisning - men kanske det ändå är det som hjälper? 

Den här veckan blir det heltid, ja, det blir det förresten för hans del fram till slutet av februari, därefter är det måndag och tisdag på gymnasiet som gäller. 

Och för övrigt? Jo, det tog sig vädermässigt fram på dagen, men det hade vi inte så stor nytta av, ty mest har det handlat om Tour de Ski nu i en veckas tid och med själva finalen idag. 

Det får anses som ett smärre mirakel att vi inte vuxit fast i soffan Ektorp, men det här med skidåkning (på tv) är ju verkligen ett gemensamt intresse. Lägg därtill svenska framgångar så blir det ännu mer intressant! Härligt!

När det inte varit såå spännande, har Pv strukit kläder (mest sina egna skjortor och han är nog den enda människa jag känner som inte tycker att det är trist!) och själv har jag gjort soppa som vi åt till lunch, torkat hallgolvet och lite annat. 


Svängde sedan förbi Sonja med en bytta av soppan och därefter raka spåret till Skallkroken för ett dopp. 

Det blåste tämligen friskt från sydväst och tack och lov att jag tagit på baddräkten redan hemmavid, nu gick det snabbt att komma i vattnet. 
Pv vägrade bestämt att göra mig sällskap. 
Det blåste för mycket och så var där ingen sol. 


Tio lugna simtag, jo, man blir sååå lycklig när man känner att man klarar att hålla sig lugn. 

Efteråt tar pv emot och langar kläder i rätt ordning och det finns inte ord för hur mycket jag älskar stickevantarna (dom som kom med posten), för att inte tala om en av tre likadana sticketröjor med polokrage .., mössan som är så varm och halsduken som jag kan vira flera varv runt halsen. 

Slarvar gör jag däremot med fötterna, men å andra sidan är det fingrarna jag fryser om. 
Har sett på Halmstads vinterbadarsida att många - framför allt kvinnor - har nån slags fingervantar av gummi när dom badar och det ska jag nog försöka få fatt i. 

Nu är klockan lite över fem .., lyssnar på härlig musik (Spotify) som jag upptäckte att en bekant från Ystad lyssnar till. "Ipi ´N tombi 1975". 
Ahaaa ..., det tycks vara en musikal från Sydafrika!

3 kommentarer:

Bloggblad sa...

Här har det tävlats från fåtöljen i diverse skidsporter medan jag varit ute och gått med stavarna och sen legat i varm filt och läst en bra bok.
Det låter så härligt med dina bad, jag är inte rädd för kylan i vattnet, men tårna skulle dö... fingrarna frös jag mycket om förr, men med riktigt tjocka fårskinnsvantar går det bra. Men tårna!!! Även när jag går fort så svetten rinner utmed kroppen i övrigt, så är tårna som isbitar de första kilometerna. Vickar jag på dem, så får de liv, men det är tusan så jobbigt att fladdra med tårna medan man går! Jag har sett att det finns strumpor med eluppvärmning, och sulor med fjärrstyrning, men de kostar uppåt 2000:- Jag ska börja med engångsvärmare för 10:-/paret. Kan ju köpa rätt många för samma summa som elstrumpor.

Sen har vi ju problemet att jag behöver en förbadare... och det ställer min PT inte upp på vintertid. Knappt sommartid heller...

Cecilia i Houston sa...

Kanske kan det funka med neoprene handskar eller vantar? Det används för dykning (scuba). Jag dyker men bara när det är ganska varmt (tropiskt) för jag gillar attt dyka länge men fryser lätt. Jag använder våtdräkt.

Elisabet. sa...

Bloggblad: det är ju konstigt - eller kanske inte? - att den ena kan frysa så hemskt om sina fötter och någon annan om sina fingrar/händer? Till syvende och sist torde det väl ändå bero på blodcirkulationen och som ni är ute och promenerar, borde cirkulationen till dina fötter vara excellent! Ja, det tycker ju jag som amatör :)

Cecilia i Houston: tack för tipset! Det var nog det ordet/namnet jag tänkte på .., men det satt inte ens långt inne, det fanns inte alls!