lördag 16 januari 2021

Lördag ...

Ja, det kan jag säga, att efter att ha bloggat i snart sexton år, så lägger jag inte ned någon större möda på finurliga rubriker på nya inlägg. Kanske hade det varit lika så bra att bara numrera dem?

Men lördag är det i alla fall. 

Nu är jag sextiosju år och en dag. Jag är ett år äldre än min pappa var när han dog. En ungdomskompis till pv .- numera pensionerad läkare boendes i Limhamn - skrev på min facebooksida att rent statistiskt så om en kvinna når sextiosju års ålder, så är chansen stor att hon lever tills hon är åttiosju, ja, t.om nittiofem. 

Det återstår att se det. 

Jaha, den som läser här undrar kanske om det blev något dopp idag? 

Jodå, det blev det. Nu hade pv föresatt sig att testa min metod, det vill säga, att lugnt och stilla gå ut i havet en tjugo meter kanske och så simma tillbaka, men se .., det skippade han. Det blev ett tvärdopp, även huvudet. Själv simmar jag och jag tror att jag spänner mig nåt hemskt under den där simturen, för jag får alltid ont i nacken och huvudet när jag kommer hem.

Kanske syns det inte på bilden, men sedan igår hade nästan hela den inre hamnen blivit isbelagd. En tunn, tunn is. Harry är hopplös på att springa absolut nära-nära kanten på bryggan/piren och tänk, om han trillar i! Nej, nu blev han bunden i kopplet medan vi doppade oss. 

Kom hem och fyllde på med fågelfrö och på Lantmännen hade jag innan badet köpt en omgång med mat innehållande mycket fett/kokos/nötter och annat och det kan jag lova att det blev succé bland blåmesar och talgoxar! 

Efter påfyllningen låg jag på soffan och läste DN. 

Det var då jag råkade slänga ett öga mot lillhallen och trappan upp till övervåningen. Så glad jag blev. Solljus!

Inga kommentarer: