fredag 15 januari 2021

Kväller ...


En underbar dag på alla sätt och vis. 
Strålande solsken, ljuuust blå himmel ., besök av friherrinnan och besök på bageriet i Slöinge och promenader med Harry och så iväg till Gullbrandstorp för att hämta pv.
Jag hade värmt glögg som vi hade i termos - utifall att - men vi hade inte bestämt oss för om det skulle bli något bad, ty det var ju skidskytte som började en halvtimme innan pv slutade för dagen och det ville nog gärna någon titta på. 
Ja, jag med, egentligen. 

Satt i bilen och lyssnade på radion till missarna bland skyttarna och så kom pv och nej, han kände inte för något bad. Men det gjorde jag. Så vi körde till Skallkroken (hade glömt min sticketröja och pv:s tjocka vinterjacka och liggunderlagen som vi står på efter doppen) och jag gick i och ut och simmade så långt det gick och höll på att frysa ihjäl efteråt, men skönt ändå. 


I början av hamnen låg en tunn ishinna över vattnet och när jag klev i var det en liten snökant på några decimeter, sen var det bara att besluta sig. 
Underbart med glögg efteråt, särskilt detta att värma frusna händer runt muggen. 

Resten av kvällen i hemmets lugna vrå, som alltid. 
Först På Spåret och därefter Carina Bergfeldts nya talkshow som hon fixade galant. 
Avspända samtal .., det kändes som om man satt i någons vardagsrum och pratet gick fram och tillbaka mellan - i mina ögon - sympatiska gäster. 
Ulla Löfven - vilken drömgäst -! 

Ja, ungefär så händelselös är tillvaron just nu. 
Har pratat med alla tre barnen och en liten minsting i Skåne och fått så fina hälsningar från rara och vänliga människor och jag har spelat quiz och VUNNIT en match över Bert i Luleå, bara en sån sak, det är ju nästan bäst av allt en sån här dag. 
(Och han har vunnit flera över mig! Att få ämnet geografi när man har en motståndare som arbetat på resebyrå, ja, det är inte det mest angenäma  ...).

Ungefär så har det varit. 
Tack livet! vill jag säga.

4 kommentarer:

mossfolk sa...

Ja just det, hennes program är jag också lite nyfiken på.
Har full förståelse för på som stannade på land ;)

Elisabet. sa...

mossfolk: ja, det programmet tyckte jag om! Det var lite underligt klippt bara .., ibland (särskilt när den unga kvinnan berättade om övergreppen; det hanns liksom inte med) bröts det tvärt. Kanske kunde man begränsat antalet gäster så tiden hade räckt till, men det är också det absolut enda som jag tycker kan förbättras.

Eva i Tyresö sa...

Ja Carina gjorde det så bra!!! Vilka fina gäster!!! Ulla var ju jättebra!!!!!

Bert Bodin sa...

... men hur ligger du till idag???