måndag 1 februari 2021

När det stiger ....

Från tio minusgrader igårkväll, till plus-minus-noll nu på morgonen. 

Pv börjar senare på måndagar och efter den härliga drömmen i Skåne, då, när han skidade in på personlig rekordtid i Vasaloppet, har han bestämt sig för att efter arbetets slut senare idag, ja, då ska han åka någon mil eller flera ute på Ringenäs där det finns uppkörda spår. 

Han verkar lycklig. 


Och så har han kontaktat försäkringsbolaget och hört sig för om förlängd tid innan han får ut från bilförsäkringen, då han inte hittat någon bil passande att köpa. Nu  m å s t e  det ske - nu måste han göra slag i saken innan den här månadens utgång - annars förlorar han försäkringssumman.

2 kommentarer:

Babsan sa...

Men vad har hänt med bilen?Nåt jag missat🤔🤔

Elisabet. sa...

Babsan: det var innan jul och jag hade kommit halvvägs hem från affären, då det i mörkret smäller till nåt hemskt och jag inser att jag kört på nånting som jag inte ens såg. Det visade sig att en mötande bilist först krockat med rådjuret, som sen flög över där jag kom och den touchade framskärm och underredet och dog tack och lov bums.
Jag fattade inte alls att någon annan hade kört på det, vid möte bländar man ju ned och det var bara en smäll! Så hemskt. Bilen är från -08 kanske och att reparera den skulle enligt verkstaden bli en dyr historia (den går köra, men bullrar nåt hemskt och i längden fungerar det ju inte) och den - kostnaden - är försäkringsbolaget inte villig att betala, vilket vi kan förstå. Dom erbjuder då en summa, i det här fallet 23 tusen och så skrotas bilen, men det erbjudandet gäller nu bara månaden ut. Så han måste köpa en innan dess. Det är ju inga problem att köpa bil, det har han gjort många gånger, men han är ute efter en laddhybrid och vill väl veta mera och hitta nån som han tror blir bra. Så är det med bilen.