fredag 5 februari 2021

Snart helg ...


Och det fina vädret står sig. Minus femton i morse, strålande solsken och knallblå himmel, den som nu vid tretiden är mer vitblå.

Hade tankar på Kvarntorpsrundan, men hu, vilken isande motvind, så det blev johanssonrundan i stället och det gick ju det med. Mötte två kvinnor (båda kunder i affären, en av dem är den här storbaderskan, hon som ligger i vattnet i evigheter!) och även alltid så rara och vänliga grannen Birgitta. En stunds småprat med alla tre.

Nästan hemma flög en HÄGER upp! Den hade tydligen hållit sig bakom en hög häck (den där popplarna höggs ner) och till min förvåning flög den bara iväg och satte sig på vår uppfart, vilket Harry tyckte var höjden av oförskämdhet .., så synd om den arma fågeln som nog var hungrig och nu fick lyfta igen.

I brist på talgbollar och annat, kokade jag i morse upp en stor kastrull med havregrynsgröt .., pytsade i solrosfrön och några klickar smör och det ska jag säga .., att då blev det fart på serveringen !! Liksom Kejsar Augustus påbud om skattskrivning, gick det nog ut ett liknande påbud, men om extra-god-förning vid det gula huset, ty här VIMLADE det av allt från dom vanliga fåglarna, till kråkor, kajor och duvor! 

Tre rödhakar har jag sett picka i sig den nu frusna gröten som jag klickade ut lite här och där - mest nära buskar eller på annan skymd plats - så dom inte blir ett alltför lätt byte för sparvhöken eller någon annan hungrig krabat. Och Fru Koltrast lät sig också väl smaka av denna delikatess ... jag ser henne just nu. 

Ja, det var väl det. Ajöken, sa fröken.

2 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Vi har tyvärr ovanligt lite fåglar vid våra matningar nu. Vet inte vad det beror på, men vet ju också att det kan gå i vågor. Hoppas det blir bättre snart.

Kanske skulle pröva havregrynsgröt.

Elisabet. sa...

Bert Bodin: har gjort en laddning till idag ..., ser att det mest är talgoxar och nu och då nån rödhake som är där. Skatorna håller sig ju alltid framme.