onsdag 28 april 2021

Sen blev det bättre ....

Det är knappt jag tror mina ögon när vi - harry och jag själv - kommer ner till stranden. I vanliga fall är det en differens på nån meter ner till stranden och där var det knepigt att gå utan att vingla omkull - då - när nya knäproteser kommit på plats. 

Idag .., är det helt annorlunda! 

Efter det eviga blåsandet har stranden nu blivit jättebred och den där höjdskillnaden är som borta bara; ja, det är som en ny strand! 

Ett bra tag blir vi där. Det är varmt och skönt och där ute simmar ejdrar och herr och fru skrake och så är där ju alla dom andra .., fiskmåsar och ejdrar. Dom senare simmar på rad och oftast är det en åda i täten och fem ejderhanar efteråt och alla vill dom förstås bli hennes make. 

Upptäcker att triften börjar knoppas och längs grusvägen växer små, små styvmorsvioler. Musöron på björken. 

Och vid sten-gärdesgården hos Britt och Ecke blommar det jag kallar för pingstliljor, men som Sonja benämner tazetter.

Och dessa små solar finns också hos Ecke och Britt.

Kommer hem. Räfsar lite eklöv (somligt får jag fösa ihop med händerna, dvs löv som snärjt in sig bland spireabuskarna) .., jag sitter i solen ., mobilpratar med friherrinnan och med äldsta dottern och så småningom hör även pv av sig. Han har hunnit mycket på båten och nu ska den städas invändigt. Han låter glad och nöjd.. 

När vi i höstas hyrde stugan på Vindöns camping var vi helt ensamma på hela området och jag hade lunch och middag färdig när han var klar för dagen. Den campingen är inte öppen ännu (den är mycket billigare också), men i den här stugan - fem kilometer därifrån kanske - har han tv, dusch och toalett och inte minst wi-fi, så han klarar sig nog.

Har budat på en härlig fåtölj i närheten av Falkenberg/Varberg; den ser dansk ut och är hög i ryggen och har ursnygga armstöd och ben. Vi får se hur det blir. 

Och inte en människa har jag sett idag.

Så är livet här i landet Halland.

7 kommentarer:

WalkaboutSweden sa...

annannan sa...

Håller tummarna för dig och fåtöljen!

På vår gamla gata finns en verkstad som renoverar danska designmöbler. Jag har inte vågat fråga om priserna än...

Elisabet. sa...

Walkabousweden: om jag hade ett hjärta på tangetbordet skulle du få ett.

annannan: jag hade kunnat få den bums, men eftersom jag inte har bil hemma dom här dagarna, har jag ingen möjlighet att provsitta och jag vill verkligen veta att resåren i sitsen inte är för mjuk. Jag älskade ju min fåtölj (inköpt för 50:- på loppis i Ystad), den var väl från 40-talet kanske och hög i ryggen och helt underbar, men blev till sist helt fördärvad. Den här är mindre klumpig och är 2450:- kronor dyrare. Jag bjöd 2000:-.
Om den inte är såld innan dess - jag förstår om hon väljer någon som betalar utgångspriset - är den min, om nu sitsen är okej. Hon låter så himla rar, säljaren.

Elisabet. sa...

annannan: innan lördag menar jag, då ska jag åka dit och provsitta, om den inte är såld.

Cecilia i Houston sa...

Jag tycker också att det är pingstliljor. Jag tror att tazetter är mindre och med flera blommor per stängel (liksom i klasar).

Bert Bodin sa...

Tazetter är, som Cecilia nämner, små helvita blommor i klase på varje stjälk.
Pingstlilja har ofta röd kant runt mitten av blomman, som är i samma storlek som påsklilja. Så har jag fått lära mig.

Elisabet. sa...

Cecilia i Houston och Bert i Luleå: jag kallar alla som ser ut så här (bilden) för pingstliljor, det vill säga alla som inte är helt gula. Det är till att göra det lätt för sig ,-) Tazetter är för mig detsamma som för er. Dessutom tycker jag att dom luktar kattkiss.