tisdag 27 april 2021

Tisdag ....

Underbart vacker natt och morgon; det tackar jag mångubben för.

Vaknade två, stod länge vid sängkammarfönstret och tittade ut .., månen lite söderut .., skymtandes genom ekens grenar. 

Och tre timmar senare såg det ut så här, som på bilden. 

Då visade termometern fem minusgrader, jag kastade på mig kläder, skrapade bilrutan och körde ner till havet. Parkerade så gott det gick och försökte fånga detta vackra. Hörde ejdrarnas ooo-ande ..., och någon enstaka koltrast, det var allt. Mötte  pv som var  på väg hem efter morgonens första rastning av Harry. 

I morgon åker han - pv - till Orust igen .., han har hyrt en stuga på campingen och tillbringar dagarna inne i den jättelika hangaren. Nästan tre hela dagars jobb blir det. Jo, det blir nog bra.

Veckans Bästa här på bloggen tackade för sig för flera år sedan, men jag har två bästa-bästa ändå. Det ena är det här örngottet som finns att köpa på Ikea. (Finns även i påslakan). Om jag säger att jag älskar figurerna, så är det ingen överdrift. 

En sak till: pv köpte en fågelholk vilken målades i grönt och sattes upp i ena boken, den i slänten ner mot vägen. Redan igår såg jag en liten blåmes titta in ..., kanske var det lägenhetsvisning, vad vet jag? Nå, idag flögs det in med sängkläder till det lilla boet och jag hoppas verkligen att det så småningom blir småttingar i holken. 

Jag följer med största nöje och intresse ett instagramkonto där det installerats en kamera i en fågelholk, det är i Nederländerna. Där har vi följare kunnat se hur blåmesar bäddar och gör fint ..., hur det läggs ägg och hur äggen kläcks och det är helt underbart. Den här gången slutade det hela alldeles förfärligt! 

Kontot heter birdhouse.nl .., om någon är intresserad. 

4 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Tänk vad månen fascinerar! Undrar vad det beror på.
I morse var det ju också något som kallas "supermåne". Fullmåne och dessutom så nära jorden som den kan vara. Banan är inte riktigt rund.

WalkaboutSweden sa...

Tack för att du gav dig ut.

Så fiiiint!

Elisabet. sa...

Bert Bodin: Det där att det var en supermåne, hade jag noll koll på, men det var verkligen som en stor lampa som lyste in i sovrummet!

Walkaboutsweden: tack för att du finns!

Bloggblad sa...

Fantastisk bild! Bara en gång, en sommarnatt längst ute i skärgården, lyckades jag fota fullmånen med månglitter över vattnet. Då sattjag i timmar (innanför fönstret) och blev nästan mångalen så vackert var det.

Jag har över 20 holkar vid stugan, har bara sett två än som är tjingade, men vi jobbar så hårt nu och bygger lusthus när vi är därute, så jag hinner bara se gänget som köar vid fröautomaten. De har blivit många fler för varje sommar. Tack för länktips!