söndag 9 maj 2021

Hårt arbete ....

Igår fällde pv mängder med sly och så såna här lönnar och annat som är nåt mellanting mellan sly och vuxna träd. Det blev jättelika högar på gräsmattan, med dels ris som han antingen klippt loss med sekatören (vilken nu är helt utsliten) eller direkt med motorsågen. 

Klockan tio i morse hämtade vi släpvagnen på Hemköp och om ni ser rishögen i bakgrunden, så var det  t r e  såna högar och jag var helt övertygad om att det inte skulle finnas en chans i världen att rymma detta på släpen. 


Jodå, det fixade han!
(Och ja, han band om det hela med rep).


Återvinningen "Sandladan" i Falkenberg är sååå bra planerad och högen av ris/grenar/buskar är enorm!! Det är likadant med trä och komposthögarna. 


Väl hemkomna satte pv igång att klippa ner alla såna här pinnar som ska läggas i vedskjulet. Nej, dom genererar inga mängder med energi, men dock ..., och aldrig i livet att jag skulle ha ägnat timmavis åt detta klippande med grensaxen, men han gjorde det. 
Herre du milde, vilket jobb!
Själv plockade jag ihop pinnarna och så fick dom hamna i betongkärran som är större än en vanlig skottkärra. Åtminstone fick man då möjlighet att stretcha ut dom rumpmuskler som eventuellt finns. Och den stora hopen av pinnar, fick han själv ta hand om.


Det fungerar så här numera, att jag kan vara igång kanske tio minuter med hårt arbete (typ att jag bär på säckar med jord eller gödsel eller fäktar på med armarna), sen måste jag sätta mig lika många minuter, då hjärtat slår så det känns som om det skulle hoppa ut ur kroppen. Men det går över ganska snabbt och så kan man kämpa på igen.

På bilden här ovanför har jag ryckt upp en humlestickling och det var inte långt ifrån att jag dånade, när roten visade sig vara ett par meter lång!! 
Nu är det skottet på plats.
(Thomas deppar).


Hela dagen låg Sigge på - det han åtminstone tror - är hans fåtölj i uterummet och Harry letade upp skuggiga platser, det var ju så  v a r m t   ute! 
Och vid femtiden såg jag pv sova i trädgårdsstolen ute på gräsmattan och jag fixade middag och plockade undan här inne, duschade, tvättade håret och sen kom herrn in och sa att "när får man gå i säng?" 
Ja, säg det. När man vill! 

För övrigt kan meddelas att jag idag såg svalorna pila omkring mot blå himmel (vilken glädje!) och gärdsmygen flöjtade så vackert. 
En bra dag var det.

12 kommentarer:

mossfolk sa...

Vilken dröm med alla de där störarna! Precis vad jag skulle behöva nu för att göra ställningar till luktärterna och ett litet staket.

Det är verkligen kontraster, vädret i vårt land. Här har det varit så kallt hela dagen och ihållande regn som smattrat mot rutorna. Förvisso väldigt mysigt när man är inne, men efter en kort stunds trädgårdsfix var allt blött och kladdigt och fiberdukarna blev leriga och fröpåsen blev alldeles uppblött. Bara elände som du hör ;) Fast man slapp en massa vattning och vi behöver förstås regn också.

Elisabet. sa...

mossfolk: ja, jag ska ta undan till såna här ställningar eller X som luktärterna kan klättra i. Jättepraktiskt!

Turtlan sa...

Här har det också regnat hela dagen. Vårt trädgårdsjobb blev också lerigt och blöt jord både här och där och på våra kläder.

Är det slyn ner mot vägen ni rensat eller uppe på tomten? Riktigt grovarbete.

Bra att du pausar så där. Imorgon ska ni visst få rena tropik värmen där nere i södern’ :-)

Elisabet. sa...

Turtlan: på tomten, det är en brant slänt om man går rakt ut från ytterdörren! Riktigt mycket uppför. Nu blir det ju sååå mycket ljusare på tomten och man ser vitsipporna som växer där i drivor (iaf just nu!). Regnet kom hit till oss också, men då var det kväll och vi var inomhus Det blev brått att ta in stolsdynorna.

Turtlan sa...

Jadå är jag med!

Här finns två som längtar efter en roadtrip - ja vi kallar det så - i sommar. Det är som vanligt tiden... men vem vet. Vi kanske dyker upp. Eller rättare sagt rullar upp 😉

Turtlan sa...

Ja om denna pandemin tillåter och vaccinet och sånt förståss....

Bloggblad sa...

Jag kunde ha hjälpt till! Jag är något av en expert på att dra grot (grenar och toppar). Vi har ju fått en hel del självdöda aspar nedtagna + allt sly som vi tar själva ute vid stugan i storskogen. Jag ser det också som motionspass.
Igår släpade jag bort alla kvarblivna mer eller mindre ruttna bräder från det gamla dasset om vi rev 2017 ... jag fick minst tre nya muskler. Imorgon blir det besök på soptippen.

Elisabet. sa...

Bloggblad: för exet berättade jag om hur pv röjt i slänten. Fick kort svar: För varje sly/träd ni tar bort, kommer det upp tio nya.
Det lät väldigt uppmuntrande. Eller inte. Jag hörde hur han log ,-)

Elisabet. sa...

Turtlan: ni vet ju att ni alltid är välkomna!

Bert Bodin sa...

Och aaaaaldrig mer tänker du spela plockepinn.

Elisabet. sa...

Bert Bodin: tror du inte att jag varit ute nu och ägnat mig åt just detta! Hoppas att vedeldning förbjuds!

Elisabet. sa...

Ps. Men inte i braskaminer .... Ds.