fredag 14 maj 2021

Fredag i landet Uppland ....


















.... och alla har givit sig iväg till någonting, utom jag själv och två hundar. 

Berra, Maggan, Peter och pv spelar golf här i närheten (en 1 mil lång bana totalt) och Maria och lille Steven - valpen - har precis åkt för att hälsa på bekanta och här i sommarstugan vardagsrum, där sitter jag med långsam uppkoppling och ska försök göra ett inlägg.

Vi kom hit igår någon gång och hann med en hel del. Maggans egenhändigt producerade golfspel (på gräsmattan och jag blev sist) .., frågesport (jag vann!) .., luftgevärsskytte (Emma vann, jag blev tvåa och pv sist) och som ni förstår är det viktigt med placeringar. Lägg därtill bad i Östersjön. Man går genom en skog översållad av vitsippor, grankottar och barr längs vägen .., och sist av allt en brant backe ner mot havet. 

Nu ska ni få höra nånting underligt. Jag har ju badat i vatten som inte varit mer än tre, fyra grader varmt och jag har då simmat kanske sju, åtta simtag mot land. Inga problem. När jag badar här där det igår visade på t i o  grader i havet, höll jag på att svimma! Armarna nästan domnade av och det spred sig en sån isande kyla i överkroppen att jag rent blev förskräckt!! H u r  kan det bli så här?

Nu vill det sig inte att lägga in bilder, så jag stoppar här! Nu har solen kommit fram! Hurra!

6 kommentarer:

Vonkis sa...

Låter märkligt det där med badandet. har du badat ute sedan du fick covid? Annars kanske det kan ha med det att göra, kroppen verka ju kunna reagera på alla möjliga sätt efter den sjukdomen.

Turtlan sa...

Vattnet är ner salt på västkusten än i Östersjön? En lite tokig gissning.

Turtlan sa...

... mer salt ....

Elisabet. sa...

Två gånger. Jag fryser ju alltid inombords efter covid och att nu frysa nåt så hemskt i ett tiogradigt hav och med SOL, är ju knäckande!

Elisabet. sa...

Men skulle det ha med kylan att göra? Ja, jag blir snurrig!

Elisabet. sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.