tisdag 11 maj 2021

Spridda skurar ...


... från en duggregnig dag i mitten av maj. 


Vi tog vanliga promenaden harry och jag .., ner mot havet och så hästhagen (dock utan hästar) hem. Det var där och på ängen hitom stranden som länsstyrelsen bestämt att det skulle brännas och stora områden med enris har dessutom schaktats bort (mer som sliiiitits upp från marken, det ser för jäkligt ut!) och även om den mesta marken är svedd och svart, har det nu börjat spira av liv.
Det är ju bara som ett  m i r a k e l. 


Så här ser det ut just nu, men det blir ju fint vad det lider.


Och det är så vackert överallt! 
Det har varit en synnerligen trivsam dag idag. Hade besök av Eva från Tyresö och hennes halvlånge man och det kändes sååå bra! Nu blir dom här i ett par månader kanske.

I morgon när pv slutat för dagen, åker vi norröver och kommer att bo i en sommarstuga på landet utanför Norrtälje. Äldsta dottern som var oss så behjälplig när vi var som sjukast, kommer också att vara där (tillsammans med sin man), men vi har alla var sitt boende och förhoppningsvis är vädret fint, så kan vi umgås mesta tiden utomhus. 

Det är snart ett år sedan jag träffade Emil och Emma och även om vi kanske inte får krama varandra, så får vi  i alla fall s e s! Stor lycka. Och på lördag ska vi fira mellandottern AP som igår hade födelsedag. 


Och så får vi träffa lille tuffingen Steven, ny medlem i familjen Böhlander. Han är son till Charlie som funnits i familjen i fyra år och denne Charlie (blandning av flatcoated retriver och golden) har verkligen tagit sig an busfröet med tennisbollen! Av åtta valpar blev sex mörka som Charlie och två ljusa; en tik och så Steven. Sååå fin är han! 

7 kommentarer:

Bloggblad sa...

Vilken enormt charmig hund! Ibland blir jag så väldigt sugen på en hund ...

Har ni regn? Här har solen strålat hela dagen, vi är i stugan nu, eldar för fullt för att kunna sova över. Har jobbat stenhårt med våra projekt (som jag visar lite av på min nästan insomnade blogg).

Elisabet. sa...

Bloggblad: ja, idag har vi haft mulet och duggrent och bara lite, lite sol. Fick elda i vedpannan för att få lite värme i huset (hade kunnat använda el också, men det går så fort med vedpannan). Alla bloggar tycks numera nästan-insomnade och min länklista blir allt kortare för varje halvår. Lycka till med projektet!

Bloggblad sa...

Så synd att ni inte fick med av ostkustvädret! Nu har jag lagt in en bild från framsidan. Du har säkert scrollat förbi många bilder av stugan, men jag kan inte hålla reda på alla bilder jag ser, så jag gissar att andra inte kan det heller.
Jag har delat av namnet asterisk, för jag vill inte att nån googlar på det.

Turtlan sa...

Härligt åka på ”utflykt” och få träffa alla! Vilken glädje!
Förresten kom ihåg konditoriet i Väderstad om ni blir sugna längs vägen. Några mil söder om Linköping.

Förresten, hur gick det med bilen och bilbytarplanerna?

Go tur och vink vink.

Elisabet. sa...

Turtlan: vi behöll den! Fick den reparerad tjugotusen billigare än vad märkesverkstaden skulle ha (dom drog väl till för att få pengar från försäkringsbolaget), då det var så mycket annat, så det där bytet fick vänta.
Tack för tipset om caféet! Vi har med oss fika, t.om mat, den här gången. Hoppas på icke-regn, så kan vi sitta utomhus.

Bert Bodin sa...

Och tro nu inte att du är bloggbefriad för att du byter vistelseort ett par dagar. Det är PRECIS TVÄRTOM!

🧐

😉

Vonkis sa...

Det ser lite ut som att det är på väg att komma fram en ny tulpan i tulpanen, påminde om Alien :-)