fredag 21 maj 2021

Min storasyster .....

... i Australien, hon skrev i morgonens mejl, att ett tips att inte däcka fullständigt på eftermiddagarna, det är att ta det aningen lugnare på morgnarna och fram till lunch. 

Ja, det är ju en vettig tanke, men svår att leva efter. När jag känner mig så sprängfylld med energi, då vill jag såklart vara igång. Alltså har jag nu dammsugit och vaskat golven i mitt sovrum (renbäddat, hängt ut tvätten, lagt i ny omgång i maskinen), dammtorkat på båda ställena, och plockat undan sånt som bara "stått framme" där uppe. Under sängen hittade jag små röda Salivintabletter (sug-piller, togs för att inte bli så torr i munnen), för att inte tala om allt damm som låg i små högar lite här och där.

Nu känns det helt ljuvligt! 

Fönstret står på vid gavel .., ska bara plocka in lite blommor och sätta i vas på sängbordet. Min andra syster i Skåne, hon ägnar nån halvtimme var torsdag åt att dammtorka speglar och annat! Det må jag säga var imponerande.

Och nu?

Nu ska Indira-sofföverdragen tvättas - jag har rena på lager i gästrummet -. En timme kvar, sen ska jag ta mig kaffe och en fröknäcke med färskost på. 

En sak till: Eurovisonbidragen har jag inte tittat på och vet inget om favoriter, men minns t.ex. hur mossfolk brukade följa med i sändningarna och betygsätta det hela. Det var riktigt kul!

Min favorit - alla kategorier - var nog den här.

(Däremot dom i särklass fånigaste presentatörerna). 

4 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Ja, Portugal utmärkte sig även i år. Sedan gillade jag Estland, Sverige, Island och någon fler.

Elisabet. sa...

Bert Bodin: men när Portugal vann med den här låten, då trodde du att han var mer eller mindre galen - sångaren - det minns jag. Men oj, vad han sjunger fint, han och systern.

Bert Bodin sa...

Nja - galen vet jag inte. Men jag var inte särskilt förtjust i den låten.

Elisabet. sa...

Bert Bodin: ,-)