söndag 23 maj 2021

Nu är det pv:s tur ...


I någon veckas tid - och hela tiden accelererande - har pv fått ändrat luktsinne. När vi åker bil säger han att det luktar nåt hemskt när jag har på fläkten .., när vi är här hemma säger han samma sak och nu har han fått en annorlunda smak i munnen också! 

"Å, så äckligt det är!" säger han frustrerat. 

I våras tyckte jag att allt doftade tjära och alla mina parfymer kasserades. Och ett tag tyckte jag att pv doftade underligt och då höll han väl på att bli galen, när jag hela tiden snusade  på honom. Jag trodde verkligen att det var så det var .., att doften kom från honom. Det hela gick över och nu kan jag ha parfym igen, om jag vill. (Jag tar lavendelolja i stället).

För övrigt älskar jag den här bilden av honom.

2 kommentarer:

Marianne Ekwall sa...

Så konstigt. Jag tappade aldrig lukt eller smaksinne under Covid. Däremot fick jag ju sveda och konstig smak i munnen.
Nu så här långt efteråt kan jag plötsligen känna konstiga lukter. Bara korta stunder. Den liksom bara sveper förbi. Jag har fortfarande en konstig känsla bakom näsan, även om den minskat lite de senaste dagarna. Jag hörde på radio att man kan ha viruset kvar bakom näsan en lång tid efter. Om det är så, är man smittsam då?
Ett annat problem är att jag tappar mycket hår och det hade jag inte så gott om innan.
Ett märkligt och väldigt otäckt virus.

Elisabet. sa...

Marianne Ekwall: jag är så glad när andra som drabbats beskriver hur det är - TACK -!
För ett år sedan och mer än så, hade jag ju bekymmer med dofter och jag orkade inte gå uppför gångbanans backe och trodde att jag hade fått hjärtfel. Kom till vårdcentralen, berättade om detta, men inga prover togs. Nu funderar man ju .., var man smittad då?

Det här med håravfall .., det är HEMSKT! Jag vågar knappt tvätta håret (jag har ju långt och tjockt hår), men vilka mängder som lossnar!

Tack som delade med dig!