lördag 26 juni 2021

Dagen därpå ....


Kanske har jag aldrig i hela livet varit någon festprinsessa, så är det nog, men igårkväll slog vi (ja, såväl pv som jag själv) rekord. Först firande tillsammans med Sonja, Hilda, Mymmel och lille Edvin och det var det bästa tänka midsommarväder, med blå himmel och vindar som fläktade lite skönt. Utomhus hela tiden och mina nyligen inköpta solstolar, visade sig komma väl till pass. Perfekt! 

Och treåringen sprang omkring och vattnade blommor och blader och ibland även gräsmattan eller sina egna fötter .., han hade vattenpistolkrig med sin morfar .., letade jordgubbar i växthuset och tycktes nöjd med vattenflaskan som jag köpt till honom, den som hade en sån finurlig öppning. Den skulle han ha "i mammas hut" - i mammas hus -, alltså. 
Och så fick han gå och titta på hästarna, äta glass och smaka av Sonjas goda tårta.

Vid sju, halv åtta skjutsade pv hem tre fjärdelar av sällskapet, Sonja hade egen bil. Och jag plockade undan och diskade och sen blev det soffan Ektorp. 


Något röjarliv var det öht inte här i trakten, i alla fall inte nånting som vi stördes av. En bit uppe i backen spelades högljudd musik, men det var härlig musik och inget som störde. 

Vaknade som vanligt på tok för tidigt, vid halv fyra. Lyssnade till smällen från ekorrmatarna, då, när locket fälls ner .., för övrigt var här tyst och stilla. 

Bara imorgon kvar nu med gipsen. 
Ååå, så jag ska fira när den klipps bort!! Igår kliade det så jag höll på att bli vansinnig!! Med en lång topspinne kunde jag lindra lite i alla fall och jag tänkte på mina barns pappa som på 70-talet hade gips från ankeln och upp till ljumsken och jag minns hur han satt med en lång linjal instoppad i gipsöppningen på så sätt försökte uthärda klådan. (Avslitet korsband i en handbollsmatch). 

För övrigt?
Pv tänker väl sig att försöka montera solcellerna på båten (men just nu korsordet i DN) och kanske ger vi oss av till havs i mitten av veckan?

Inga kommentarer: