måndag 21 juni 2021

Fridfull … 

Så kan man nog sammanfatta den här dagen. Inte så gräsligt kvavt och hett som igår, utan ljuvlig och syrerik luft. Såå mycket bättre jag mår när det är så här! 

Pv hade många ärenden att uträtta inne i Halmstad och själv tillbringade jag tid i växthuset .., grönkålsplantan fick komma till pallkragen och får nu sällskap av mängder av ringblommor, ja, när dom väl börjar blomma, alltså och jag vattnade och kollade om där var sniglar eller snäckor .., jag hängde tvätt och diskade undan och lite sånt. 

Men lugnt och skönt ändå. 

Vid tretiden var vi bjudna på eftermiddagskaffe hos Ecke och Britt. I hörnan av deras tomt, nära bäcken, står ett ljuvligt doftande träd - en Robinia - eller Falsk Acacia som den också heter. Nej, det fungerar inte att skriva. Jag har ögonmigrän ikväll och text och bilder bara hackar, så jag börjar må illa. 

Återkommer i morgon.

5 kommentarer:

mossfolk sa...

Jag fick googla ögonmigrän -hade aldrig hört om det tidigare. Tror jag.
Håller för övrigt helt med om vädret. Värme har aldrig varit min grej.

Pernilla sa...

Jag hoppas att migränen har släppt idag.
Visst skrev du om det ska finnas ett Robiniaträd på Regementsgatan? Det vill jag leta reda på.

Elisabet. sa...

Pernilla: om du kommer från Möllers-bageri-hållet, så passerar du korsningen till Fridhemsgatan, håll dig på vänster sida! Där passerar du två röda tegelhus (i det ena bor barnmorskan Karin som är så rar!) och sen kommer gamla elverket. Det är, om det finns kvar, också en tegelbyggnad med stooora fönster och där utanför stod robinian! Hoppas att den finns kvar!

Elisabet. sa...

Mossfolk: det brukar inte vara så länge - migränen - men är inget trevligt. Bilden liksom hackas sönder, alltid på vänster öga.

WalkaboutSweden sa...