torsdag 24 juni 2021

 Dan före dan ...


.... ser det ut så här när vi står i kö inne i affären, men alla tre kassor är öppna och en äldre dam är upprörd och tycker att det borde öppnas ännu en kassa. 
"Men det finns bara tre .., dom gör så gott dom kan!" säger jag. 
Och fort det går det också. 
Det är inte så att vagnarna dignar av varor ., det är mest det vanliga matjessill med tillbehör. Och hur glad blir jag inte när jag upptäcker att Philip börjat sommarjobba. Det var Philip som började en utbildning i Kalmar - inom filmproduktion - om jag minns rätt. 





Vid tvåtiden åker vi till hamnen i Skallkroken, där Eva med hennes halvlånge man - plus barnbarnet Lill-Karin - väntar på oss. Så blir det kaffe och prinsesstårta och Lill-Karin är sååå förtjust i djur av alla de slag, även Harry, och säger att hon ska bli veterinär när hon blir stor. Jag tror henne. 


Så här ser det nya teakdäcket ut och pv är stolt och glad som en tupp, då, när förbipasserande båtgrannar passerar och säger snälla saker. Jo, jag tycker också att det är fint, men jag längtar ....


... tills det har fått den här kulören. 

"Det går på en sommar!" sa båtgrannen som även han bytte trädäck, men för ett år sedan. 
Sååå fint det blir! 
(Och ja, vi är den enda båten i hamnen som ligger med aktern inne mot kaj. Pv:s båt är högre i fören än andra och det blir så mycket enklare att ta sig av och på, framför allt för Harry, på det här viset. Ja, även för mig.)
I kväll hämtade pv ut det han köpt hos Peter i Steninge som säljer båttillbehör. Nu var det solceller det gällde och när jag lyfter blicken och ser alla öppna "fönster" på sökrutan här på datorn, kan jag läsa följande: "Koppla in solcell", "Kablar, kontakter", och "Teknik för alla väder", 


Nåväl. 
I hamnen var det tämligen lugnt, så här dagen innan Midsommarafton. 
En man kom med snapsglas i plast och ställde in dem i ett litet båthus. 
Båtar kom och gick. 
Någon skulle segla till Hallands Väderö och fira midsommar där .., andra hade varit ute hela dagen, men mest här runt omkring .., Bengt som alltid är ensam på sin båt, han hissade segel och försvann snabbt och en dansk gästbåt hittade en ledig plats och en annan dansk frågade om möjligheten till wi-fi. 


Nu är det kväller och jag räknar ner tills gipsen ska tas väck. 
Som det kliar! Och värker!
Men Ingrid-Bergman-rosen blommar som bäst - överdådigt - och idag inhandlades ännu en ros Jag blev inspirerad av Pernilla i Skåne ("kalaspuff" på instagram) som skrev om en alldeles ljuvlig ros med namnet Louise Odier! En ljust rosa/skär ros .., och inte vet jag riktigt var den ska stå, men det löser sig väl.

7 kommentarer:

Turtlan sa...

Så fint däcket blev både nu som nytt och sen när det grånas. Båda har sin charm! Hamnliv är mysigt. Jag längtar och vi hoppas komma iväg nästa vecka.
Det där att folk klagar på kö till kassan. Då brukar jag tänka att de har ju själva valt att gå hit just den här tiden. Likaså jag.

Får man ”låna” tomma båtplatser när ordinarie båt är ute på vift där i hamnen? Eller enbart avsedda gästplatser?

mossfolk sa...

Kan knappt minnas när jag senast stod i kö i mataffär. Vi onlinehandlar ju alltid… och vid kompletteringshandlingar använder jag alltid självscanningen…

Det är så vackert med (välmående) rosor!

Bloggblad sa...

Och vi sålde vår båt i lördags ... det gick snabbt som tusan. Massor med spekulanter, men en av de första slängde in handpenning direkt.

Om längtan blir för stor för Per, får vi väl sätta motor på lusthuset. Fast en mer kvalificerad gissning är att det kanske kommer solceller på taket där.

Bert Bodin sa...

Du får alltså reklam om teknikprylar!?

Här fylldes mitt flöde med reklam för batteridrivna gräsklippare bara för att vi pratade om det för några dagar sedan. Pratade om det, alltså ... Är vi avlyssnade?

Janice Michael sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Elisabet. sa...

Turtlan: när man lämnar sin plats för några dagar eller längre tid, vänds skylten vid bryggan till GRÖN och då vet gästande båtar att den platsen är ledig. Dom får förstås betala hamnavgift, men det är ett himla bra system, tycker jag. Apropå kö i butiken: jag sa det till kvinnan, att handlar man mitt på dagen, just före midsommarafton, då får man nog räkna med köbildning.

mossfolk: det har blivit ovanligt mycket handling för oss nu den här våren; både till Sonja och nu Eckes, men det går bra. Pv kör alltid självscanning, men det har vi inte i affären i Haverdal. Och nu är Louise Odier planterad :)

Bloggblad: det lär vara ett jättesug efter båtar och frågan är väl om det blir extremt svårt att få plats i hamnarna.

Evas blogg sa...

SÅ fin båten blev! Men jag kan inte förstå hur man ska ta sig i och ur den. Det skulle jag aldrig klara.