lördag 31 juli 2021

Lördagkväll ...


Klockan är knappt halv tio och pv har sagt godnatt. Jo, det är drygt att sitta uppe och titta på OS-sändningar mitt i natten. Och tydligen ska han upp även i natt. 
Alldeles nyss ringde Ecke. Han frågade om vi vill komma över på för, - eller eftermiddagskaffe i morgon? Jag väljer det senare. Så vänligt av dem!

Nästan hela dagen har vi tittat på OS-sändningar och vi har glatts omåttligt åt ett diskusguld och ett silver också och allra mest gläds jag med silvermedaljören Simon Pettersson.


Det regnar våldsamt ute just nu. 
Smatter mot uterumstaket. 
Och Kent som sjunger "Sverige" - vilken underbar sång -. 


Igårkväll, just när cyklade ner till stranden för att fånga solen (liknade en apelsin) på väg ner i havet, mötte jag Pelle och Maria, grannar som bor på andra sidan kustvägen. Ja, det är Pelle som bor där och jag blir så häpen, för jag vet ju att paret levt åtskilda ett bra tag, men nu kommer dom gående hand i hand. 
Så  g l a d  jag blir! 

Jag vet få människor som jag tycker passar så bra tillsammans, som Pelle och Maria. 
Ganska länge blir vi stående där och pratar om allt och inget. 
Om covid, handledsfraktur, om ny höft (Maria) och Pelle tar fram sin mobil och visar bilder av tavlor som han målat; mäktiga landskap med havet i centrum. 
Efteråt, när vi skiljts åt, känner jag mig så varm inombords. 
Dom är så  o ä n d l i g t   rara.


På stentrappan av granit låg idag en död fjäril. En Amiralfjäril berättade såväl Mari Friberg som Bert i Luleå. Jag fick också veta att den flyger hit från Afrika, ja, ändå upp till Norrbotten. Otroligt.


Bilden: småprat med Harry i soffan. 

Lyssnade till Ring-så-spelar-vi i morse och då ringde en man in och önskade den här låten och jag skruvade upp ljudet och kom så väl ihåg känslorna som tumlade omkring och hur jag började gråta. Det var på sjukhuset.

Det är annat nu. 
Fortfarande så innerligt tacksam.

Ps. Jag har inte kunnat koncentrera mig på att läsa en enda bok på evigheter, knappt en tidning. Men nu! Fick tips på instagram, (tyckte att den verkade aningen banal när jag läste på omslaget) men laddade ner romanen i textform och har nu närapå sträckläst den. Å, så jag tyckte om den. Det var den här.  Ds.

4 kommentarer:

mossfolk sa...

Amiralfjärilar brukar vi ha gott om i trädgården, men i år har jag bara sett ett fåtal. Vi har mycket överhuvudtaget mycket färre fjärilar i år.
Att tistelfjärilen kommer hitflygande visste jag, men inte att detsamma gällde amiralen. Fascinerande!

Elisabet. sa...

mossfolk: ja, det är inte klokt vilka långflygare som kommer på besök! Och att någon av dem öht klarar sig, är ju ett mirakel!

Anonym sa...

Den har jag också läst. Om du vill ha ett annat boktips, kan jag rekommendera Där kräftorna sjunger. Minns inte författaren just nu. ellem

Elisabet. sa...

ellem: tyckte du om den? För mig var det ju som att hoppa i ett annat hav - ett annat liv - jag som inte läst på universitet :)