söndag 25 juli 2021

Söndag ....


Två av tre ätteläggar på plats, plus en minsting och såklart en svärdotter och en svärson. Lördagkväll blir det grillat (svärsonen är grillexpert) och god sallad och annat smarrigt och vi blir sittande ute på altanen i timmar och kvällen är ljummen och skratten många. 

Vid midnatt eller kanske vid halv ett, sätter jag en bröddeg (kalljästa baguetter, recept finns på nätet) men glömmer saltet och sedan sover jag i uterummet och sover sååå gott, så gott. 

Stiger upp vid sex och gräddar brödet, som i avsaknad av salt ändå går att äta. Ska göra ett nytt försök ikväll, till morgondagens frukost. 

Pv och Peter ger sig av tidigt för att spela golf. Lite knäckande tycks det när dom upptäcker att dom ska gå med två andra män, vilka har betydligt lägre handicap. Aj, aj. 

Emma, som varit i Tylösand på After Beach, får besök av Maja, Maria och minstingen, ja, innan hon tar sikte på Upplands Väsby. 

Själv tar jag ett dopp i havet. Fel. En simtur. Det är frånlandsvind och inte så långgrunt och jag simmar längs med stranden, men på djupet. U n d e r b a r t! Inalles är vi sex personer på stranden, varav fyra personer är på skäret. Två av dem är män som pratar norska, kvinnorna talar svenska. 


Så går dagen. 
I en skål på vardagsrumsbordet har jag en hel hög med snäck, - och musselskal vilka jag plockat på olika stränder. Dessa snäckor förvandlas i ett huj till människor .., det är farfar Tommy, morfar Claes, mormor Monica och bästa kompisen Juli och inte minst förskollefröken Jessica. Ja, det är väl minstingens farmor (som ibland kallas marmor) som sköter förvandlingen, men det går bra det.
Snäckan Monica är toppig och gulfärgad, den plockade jag på stranden i Looe i Cornwall. 

Man kan leka med annat också. 
Gamla videokasettband - eller själva fodralen - förvandlas till garageväggar och man kan även bygga garage av tre fodral (med innehåll). Två fodral blir väggar och över det hela ligger taket (det tredje fodralet).

Inga kommentarer: