måndag 26 juli 2021

Ny vecka .., ja, ni vet ...! 


Det vet man ju hur intressant det är att läsa om lyckliga människor och barnbarnsglädje och ett-och-samma-mest-hela-tiden, men då tänker jag att detta är ju en slags dagbok för mig själv och då glömmer jag bort det andra, detta att man  - jag - borde vara mer djupsinnig. 

Så jag går på i ulltofflorna (som jag inte har) och berättar att idag åkte ett av mina två barn, dessutom en rar sambo och underbar liten minsting. Alla i samma vita bil. 
Vem ska nu komma nerför trappan från övervåningen och vara aningen morgonsömnig och krypa upp i soffan hos nån av hundarna? Ja, inte blir det minstingen i alla fall. 


Och inga små kalsonger ska längre hänga på strecket där ute. På några veckor har den här gossen blivit blöjfri och oj, så skönt det måste vara!


Och inga småtröjor ska längre göra farmorshjärtat varmt.


Och vem ska sköta tömningen av krabbhåven, om ingen tvååring är på plats?


Nåja, det är ju så tillvaron är som mor, - eller farföräldrar .., småttingar bor numera ofta på andra ställen - ibland i andra länder - och sen blir dom stora och vill semestra med kompisar, resa till Grekland och det är ju precis som det ska vara. 

Lite tröst blir ju en snart halvårsgammal valp som heter Steven och är världens finaste och även den mest matglada hund jag mött - frånsett Nelly, kanske -. 

Ännu några dagar får vi ha denne lille - ständigt svansviftande - krabat i huset, men sen vankas vardag. Imorgonkväll/natt har pv sitt vaktpass i Skallkrokens hamn och snart får vi vår andra spruta och snart börjar skolorna. I höst blir det jobb torsdag och fredagar för pv:s del. Känner jag honom rätt, blir det nog mer än så, men detta är vad som är schemalagt.

Nu ska jag ta del av vad som hänt i världen.

3 kommentarer:

Bloggblad sa...

Du förstår ju verkligen att ta vara på de där njutningarna som små barnbarn ger! Vårt barnbarn har andra intressen nu, än att hänga med mormor och morfar.

Det är skönt att vara pensionär, slippa våndas inför skolstarten mitt i en värmebölja ... kunna njuta av sommaren lite längre. För mig var sommaren tvärt slut så fort skolan började. Det tog ofta tre veckor innan jag repade mig från den första trötthetsdimman.

Elisabet. sa...

Bloggblad: men det är ju NÄSTAN likadant här. Två av tre barnbarn är vuxna och yrkesarbetar och det är ju som det ska vara.. inte hängde jag hos mormor i den åldern, nej, då varjag ju redan tvåbarnsmamma ,-)

Pv räknar nog ner sommardagarna nu. Jag njuter så det är inte klokt av att vara pensionär och detta att jag klarade livhanken i våras.

Bert Bodin sa...

Ullstrumpor, går man omkring i. Inte tofflor.

Bara så'ru'vet. 🙃