torsdag 1 juli 2021

Torekov vid halv tio …. 

Knappt fyra timmar tog det oss att segla från Skallkroken till Torekov och det blåste upp allt mer, för att sista timmen bli riktigt gungigt. Harry blir orolig när det smäller och har sig och allra mest när båten kränger rejält. 

Hela tiden såg vi en hel radda med segelbåtar vilka tycktes följas åt och på slutet var dom före oss in i hamnen och det gällde att hitta en ledig plats. 

Det visade sig vara en eskadersegling från Falkenberg till Torekov; dom följdes alltså åt. Tidigare år har vi legat längs med piren, vilket varit perfekt för såväl Harry som mig. Nu var den möjligheten borta; man vill kanske få in mer pengar , ty nu ligger mindre motorbåtar i stället där och då ryms såklart fler på så sätt. 

Vi ligger som regel alltid med aktern mot piren/bryggan, men nu blåste det nåt så hemskt och blev sånt vindfång med båten, så det blev fören först. En vänlig och hjälpsam man från Malmö hjälpte till med tamparna, men det fanns inte en CHANS att jag skulle ta mig av båten! Båten är betydligt högre i fören och hoppa kan (får) jag inte. 

Nåväl. När regnet upphört och vinden äntligen mojnat   började Pv fundera på hur vi skulle vända båten utan att ens använda motorn. Jo, han lossade alka tampar utom en lång ”landtamp” och så liksom droooog vi oss ut mellan dom två pålarna och så drogs det igen och det gick sååå bra!

Hjälp, så glad - och lättad - jag blev! 

Nu känns livet sååå mycket bättre! 

Vi har ätit middag, Harry ligger i ”salongen”/köksdelen (ser inte ut som en salong), Pv har diskat och människor passerar här utanför; bland annat en flicka i pyjamas …, sååå fin var hon! 

Detta skrivs på mobilen och texten kommer hipp som happ, men det får ni ha överseende med!  Ajöken, sa fröken. 





5 kommentarer:

mossfolk sa...

Jag tycker helt klart att det ser tillräckligt avancerat ut att ta sig i land på den där smala plankan!
Kan man inte boka plats i förväg?

Elisabet. sa...

mossfolk: frågade Pv precis, jo, det kan man tydligen! Det visste jag inte.

Bloggblad sa...

Men du, en sån där liten pyttestegen till fören? Det skaffade Per en när jag inte längre vågade hoppa - den fungerade utmärkt. Smal och lite vinglig, men den satt rejält säkrad, så jag vågade.

Elisabet. sa...

Bloggblad: precis en sån har vi, men ajg hade helt glömt bort att använda den, så då gick det bra. Kruxet är att ju masten är i vägen; det blir himla trångt.

Bloggblad sa...

Jag förstår mig ju inte på segelbåtar. Har bara suttit med mellan Mem och Söderköping så jag fick uppleva att slussa två gånger. Det gungade inte på kanalen ... 🤓