söndag 27 juni 2021

Överdåd ....

Kanske var det kogödseln - inhandlad på Hemköp - som genererade sommarens överdåd i rabatterna? Kanske nånting annat?

Den här madamen fick vi för flera år sedan av pv:s faster och farbror, Maj-britt och Stig, (bor i Bjärlöv i Skåne) och då som liten krabat. 


Här sitter Stig, denne man som talade en skånsk dialekt som för mig - i alla fall mellan varven - var helt obegriplig. En slags göingska. Här i det gamla inlägget, finns ett smakprov på den .., man får skrolla ner lite bara.


Nu är det andra bullar! Och fylld med knoppar är den! 
S o m  vi funderade på vad namnet på rosen var och under en biltur från stan och hemåt, så sa pv att "det är väl lika så bra att du kontaktar Rexxie direkt", men så kom någon annan på det i ett huj. Den kallas för polkagrisros. 


Vid sextiden i morse (jag vaknade som alltid vid fyra och låg och lyssnade till utomhusljuden .., mest från hästen i hagen mitt emot, han som är så irriterad om inte kraftfodret kommer nog fort och då står och buffar med hovarna på hinken så man tror att någon håller på att bygga!) gick pv ut med Harry som var sååå nödig. 

Själv gick jag ut och gav fåglar och ekorrar mat, hämtade DN och undrade var i all världens dagar pv tagit vägen? Det visade sig .., att han gått in i huset från andra hållet och redan låg i sängen när jag till slut gick in. Jo, jo. 

Gråmulet ute och detta är sista dagen med gips - förhoppningsvis -. 
Aldrig någonsin har jag haft så ont efter en fraktur och jag hoppas innerligt att det ger med sig efter hand. Och vi har ordnat med hus-katt-växthus-vakt .., Mymmel har fått reservnyckeln till bilen och så får vi se när vi är redo att ge oss av med båten och vad det blir för väder. Inga långa rutter i alla fall. 

Så vill jag bara säga att jo, jag vet att det är dåligt med kommentarer från min sida just nu - ja, hos er som bloggar - men det är sååå svårt att skriva med gipsad hand och värst är tangenter där man måste böja vänsterhanden, eller mer som vrida den. D och A, t.ex. Bättring utlovas. 

4 kommentarer:

Bloggblad sa...

Fina blommor! Använder du inte google lens? Den tar jag fram väldigt ofta och får svar på min växt- och insektsundringar. Alltså de som jag hinner fånga på bild. Fantastisk gratistjänst som jag borde ha lärt mig tidigare.

mossfolk sa...

Men Bloggblad -jag kanske är sist på det, men wow vilken grej! Jag sprang genast ut i trädgården och tog reda på vad allt jag är osäker på heter! Lite klurigare att försöka artbestämma humlorna, de ville liksom inte fastna på bild.

Elisabet; Hoppas att gipsavtagningen går bra och att värken försvinner!

annannan sa...

Vi tycker om dig ändå, även utan A och D!

Elisabet. sa...

Bloggblad: tack för tipset! Helt nytt för mig!

mossfolk: det gick geschwindt! Underbart!

annannan: du är så snäll, så snäll!