måndag 2 augusti 2021

Ny vecka ...


Och vi sitter på altanen och firar Mors Dag och Marias dag, ja, nästa år det här datumet fyller hon femtio år, det är ju helt obegripligt! Till kaffet hade vi hennes hembakade (här-bakade) bullar som inte är av denna världen. Och jag tänkte på den där natten när hennes pappa och jag jag själv åkte till BB i Skellefteå och hur rädd jag var och bara arton år. 
Nåja, allt har gått bra. 


Här några år yngre .., det var under något kalas i Upplands Väsby. 


Bilden: varför halsen blev så kolossalt mörk vet jag inte. Så brun är jag  i n t e. 

Och hennes mamma, som numera är såväl mormor som farmor, gläder sig omåttligt åt små, korta vita hårstrån som börjat växa under luggen. Tänk, att man kan bli så glad över en sån sak!  Jag minns hur min pappa - som var nästan flintis - brukade smörja in lite droppar av Keratin hårvatten i det lilla hår som fanns kvar och ibland kollade han i spegeln .., "jo, men nu har väl ändå blivit lite mera ...?" sa han. 
Det hade det inte. 

Och så är sigge borta igen. 
Har nu på morgonen cyklat runt i omgivningarna .., Ejdervägen längst ner mot havet .., Rödabergsvägen, Platåvägen, Vildandsvägen .., Tärnvägen, Vitabergsvägen ..., och jag har tittat i dikena och jag har lockat och lockat, men ingen katt. 
Och ja, han är kastrerad.

4 kommentarer:

Vonkis sa...

Hoppas Sigge kommer tillbaka snart.

Och grattis på födardagen.

Elisabet. sa...

Vonkis: ja, sist var han borta i åtta dagar och kom sen hem, tittade lite föraktfullt på maten i skålen .., tog några tuggor och lämnade huset. Men då kom han hem igen. Vi får väl se hur det blir :)

WalkaboutSweden sa...

Ja det där med ålder på föräldrar och deras barn.
Ibland slår det oss när vi är hos T:s gamla föräldrar. De är 87 resp. 89 och har en son på 65.
Det svindlar.

Elisabet. sa...

Walkaboutsweden: jag tycker att det är nog ofattbart att ha ett barn som nästa år fyller FEMTIO!